Zrenjanin- Grad Zrenjanin  danas je posetio generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević. On je sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i predsednikom  Košarkaškog saveza Vojvodine, Darkom  Karanom razgovarao o mogućnosti da Zrenjanin bude domaćin jedne od takmičarskih grupa, ukoliko našoj zemlji pripadne organizacija Evropskog šampionata za žene 2019. godine.

Za taj šampionat zajedničku kandidaturu zajedno će podneti Srbija i Slovenija, s tim da bi se po dve grupe igrale u svakoj zemlji, a završnica u beogradskoj “Areni”.

 

 

– Za vreme kvalifikacionog olimpijskog turnira, održanog prošlog leta u Beogradu u poseti nam je bio i generelni sekretar FIBA Patrik Bauman i tom prilikom smo bili gosti premijera Srbije Aleksandra Vučića. Na tom sastanku  dogovoreno je da se Srbija kandiduje za sva moguća takmičenja, kao i za organizaciju Evropskog prvenstva za žene 2019. godine. Dogovor je da dve grupne faze organizujemo u gradovima van Beograda, a da finale bude u “Kombank Areni”. S tim u vezi  postigli smo dogovor da jedna grupa bude u Zrenjaninu i to upravo ona u kojoj bi igrala i naša reprezentacija– rekao je Dejan Tomašević.

– Ovo je veliki dan za Zrenjanin, jer će se grad sportova naći na košarkaškoj mapi Srbije -istakao je predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine Darko Karan.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir podsetio je da Grad Zrenjanin ulaže mnogo novca i truda u sport, kako u funkcijonisanje klubova tako i u sportsku infrastrukturu.

– U prethodnih nekoliko godina napravili smo značajan iskorak, želja nam je da ovde vidimo i nacionalne selekcije u raznim sportovima, ali i inostrane sportiste – rekao je Čedomir  Janjić.