Zrenjanin- U petak, 6. avgusta, doći će do četvoročasovnog prekida vodosnabdevanja na teritoriji celog grada kako bi se izvršili radovi na redovnom održavanju i remontu trafostanica odakle se električnom energijom napajaju bunarske pumpe na izvorištu.

 

„Prema najavi iz Elektrodistribucije Zrenjanin, za petak, 6. avgust, planiran je prekid snabdevanja električnom energijom u vremenu od 8 do 12 časova, kako bi se izvršili radovi na redovnom održavanju trafostanice koja obezbeđuje električnu energiju našim trafostanicama sa kojih se napajaju bunarske pumpe na izvorištu odakle se grad snabdeva vodom“, rekao je Siniša Gajin dipl.inž.men.u Rkovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

U pomenutom periodu i JKP „Vodovod i kanalizacija“ će izvršiti redovnu reviziju i remont na sopstvenim trafostanicama.

Svi navedeni radovi na redovnom održavanju izvode se sa ciljem da se obezbedi dodatna stabilnost i sigurnost sistema napajanja bunarskih pumpi na izvorištu, a samim tim i stabilnost i sigurnost celokupnog sistema vodosnabdevanja grada.

Za vreme trajanja planiranih radova doći će do prekida vodosnabdevanja na teritoriji celog grada.

Nakon završetka radova i puštanja električne energije neophodne za rad bunarskih pumpi, u roku od 45 minuta doći će do potpune normalizacije vodosnabdevanja na teritoriji celog grada.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ poziva sugrađane da obezbede dovoljne količine vode neophodne za osnovne potrebe tokom trajanja prekida vodosnabdevanja.

U slučaju ranijeg završetka radova, vodosnabdevanje će biti normalizovano pre najavljenog vremena, a u slučaju loših vremenskih uslova radovi se odlažu, a o novom terminu javnost će blagovremeno biti obaveštena.