Povodom novogodišnjeg programa u Zrenjaninu, u Multimedijalnoj sali Gradske kuće, danas je održana konferencija.

O bogatom novogodišnjem programu govorili su  Sanja Petrović, direktorka Turističke organizacije grada Zrenjanina, Nikoleta Vidaković, organizator dečjeg programa, Vlada Đurić programski direktor  Kulturnog centra i Marko Miškeljin, saradnik Kancelarije za mlade.

POGLEDAJTE KOMPLETAN NOVOGODIŠNJI PROGRAM:

PETAK 30. DECEMBAR

Novogodišnji program počinje u petak, 30. decembra, u 17h, kao novogodišnja uvertira u vidu Humanitarnog dečijeg Novogodišnjeg vašara i sportsko plesnog izazova.

Od 20h počinje program za mlade u organizaciji Knacelarije za mlade, kada će se na centralnoj bini na Trgu slobode smenjivati nastupi DJ i plesnih grupa:

20.30

BUSH MAD SQUAD (Rege, Denshol, Afrobit – dva DJ, Jamajka/NS)

TITO GARIMENDIA (Regeton, Salsa, Latino – DJ + plesna grupa,
Kuba/BG)

LOCKED (Hip – Hop, Rnb – DJ AS FM, NS )

SALMANOVIĆ (Hip – Hop, Afrobets – Nigerija/ZR)

Mlada Beba ( Hip – Hop – Subotica ) i DJ

OGNJEN (Hip – Hop, Rnb – ZR)

KENDI (Hip – Hop- BG)

 

SUBOTA 31. DECEMBAR

U subotu, 31. decembra, tačno u podne, u organizaciji Grada Zrenjanina, Turističke organizacije grada i Kulturnog centra Zrenjanina, na Trgu slobode održaće, se tradicionalna manifestacija “Novogodišnja čarolija – Grad otvorenog srca”. Nastupaće  Gradski dečiji hor, Gimnastičko plesni klub “Free Dance”, CEKOM – Centar za kreativno odrastanje mladih i Kulturno-umetnička društva.

Svi mališani na trgu biće počašćeni paketićima i slatkišima koje će im podeliti Deda Mraz!

Grad Zrenjanin je raspisao konkurs “Nacrtaj Novogodišnju čestitku grada Zrenjanina” – takmičenje za decu predškolskog uzrasta i decu školskog uzrasta do 10 godina za izbor najlepše čestitke. Proglašenje pobednika zakazano je za 31. decembar.

Centralni gradski trg, Trg slobode, biće pretvoren u Božićno selo, sa kapijama, kućicama, jelkama, klupama sa imelom i mestima prilagođenim za fotografisanje gde će biti organizovana prodajna izložba proizvoda domaće radinosti, a od 25. decembra svakodnevna prodaja toplih napitaka i brze hrane, poput langoša, čaja, kuvanog vina i tople čokolade sa prigodnom muzikom sa razglasa.

NOVOGODIŠNJA NOĆ

Od 22.30h, počinju koncerti domaćih grupa: Francuska sobarica, Uroš i nejaki, Jimi Hendrix tribute band Elecrtic Universe

Tačno u ponoć za sve koji Novu 2023. godinu dočekuju na Trgu slobode očekuje  vatromet!