Zrenjanin- Udruženje građana “Zrenjaninska akcija” (ZRAK) održalo je večeras drugu protestnu vožnju u Zrenjaninu zbog toga što ni nakon 17 godina, otkako je voda iz gradskog vodovoda i zvanično zabranjena za piće u našem gradu, problem nije rešen.

Kolona automobila, traktora i biciklista koja je krenula sa parkinga Kristalne dvorane ka gradskim ulicama, nosila je okačene transparente: „Zrenjanin je žedan“, „Dokle da čekamo“, „Gde je voda“…

 

„Mi smo grupa entuzijasta, svesni problema sa kojima su suočeni svi naši sugrađani. Grupa individualaca koji su svojim akcijama fokusirani na jedinstveno rešenje koje vodi podizanju kvaliteta života svih Zrenjaninaca. Prošle subote smo izneli prvi zahtev, danas iznosimo drugi, a to je krivičnu i materijalnu odgovornost za sve koji su učestvovali u pljački proteklih 17 godina. Spremamo pojedinačne tužbe gde ćemo tražiti kao oštetni zahtev za sve što su Zrenjaninci potrošili u navedenom periodu za vodu. Tužbe su rezultat bahaćenja i nebrige Gradske vlasti prema sopstvenom narodu. Moram da se vratim i na zahtev od 2 litre vode po članu domaćinstva, taj zahtev i dalje stoji i stajaće dokle god Zrenjanincima ne poteče čista pijaća voda iz slavine. Koliko god nekome ovaj zahtev deluje minimalistički on je prvenstvo uperen na brigu o zrenjaninskim porodicama, jer trošak od 60.000 dinara na godišnjem nivou je iznuđen i porodice moraju da ga plaćaju“, rekao je Bekim Rukeci u ime okupljenih Zrenjaninaca.

Građani su se prvi put okupili prošle subote kako bi bili deo protesta za vodu, u organizaciji udruženja „ZRAK“.

Saopštenje Zrenjaninske akcije „ZRAK“  je objavljeno  4. avgusta pročitajte OVDE