Iz saobraćaja isključeno 6 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se tri saobraćajne nezgode, dve sa nastradalim licima i jedna sa materijalnom štetom. U ovim saobraćajnim nezgodama tri lica zadobila su lake telesne povrede, a pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 330.000,00 dinara. Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog pogrešno izvođenih radnji u saobraćaju, zbog prisustva alkohola u organizmu i neprilagođene brzine.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 12 učesnika u saobraćaju i izdato je 90 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 8 vozača, od toga, 6 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 1 lice zbog upravljanja vozilom u vreme zabrane i 1 zbog ostalih prekršaja. Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila, 1 zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 1 zbog tehničke ne ispravnosti vozila. U prostorijama PPU Zrenjanin zadržano je tri lica zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola u organizmu.

Podsećaju se svi učesnici u saobraćaju da se u narednom periodu očekuju kišni dani te se stoga preporučuje pojačana opreznost svih učesnika u saobraćaju.I ove nedelje apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap