Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 3 saobraćajne nezgode, od toga, 1 nezgoda sa povređenim licima i 2 sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 lice je zadobilo teške telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 107.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza – dve i neprilagođene brzine kretanja vozilom –jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 24 učesnika u saobraćaju i izdato je 145 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 15 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 3 vozača – ostala isključenja i 10 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju do 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 3 vozila, od toga, 2 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila i 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti.