Sport- Kajakašica Begeja uspešno je  završila takmičenje Olimpijskih nada u Češkoj koje je ove godine u veoma jakoj konkurenciji okupilo 36 nacija sa 4 kontinenta.

„Ovo takmičenje već godinama u nazad okuplja najbolje svetske kajakaše pa je to prilika da se naši takmičari okušaju i na međunarodnoj sceni. Takmičenje Olimpiskih nada u češkim Račicama ove godine je okupilo 36 nacija sa 4 kontinenta, takva konkurencija gde su se našle svetske velesile kao što je Mađarska, Nemačka, Poljska i Češka nije omelo Beatrix Orban koja je učetvovala u dve discipline u K-2 500m i 1000m sa takmičarkom kluba iz Bezdana da naprave odličan rezultat prvenstveno ulaskom u finalnu trku, a potom i osvojanjem 5. mesta, kao i osvojenim 14. mestom na generalnom plasmanu.

Ovo je Bein prvi nastup na međunarodnoj sceni, tako da je ovaj rezultat ima još veću draž. Sledeće godine Beograd je domaćin Evproskog prvenstva za juniore i mlađe seniore pa će ovo biti prilika da se dobar rad, tokom zime, i dobra forma potvrdi pred Evropsko kako bi bila jedna od učesnika ovog velikog takmičenja“ ističu iz KK „Begej“.