U periodu od 18. do 24. septembar održan je 88. po redu Poljoprivredni sajam u Novom Sadu koji je tradicionalno okupio velik broj izlagača iz  različitih oblasti poljoprivredne proizvodnje. Ove godine u sklopu sajma održan je sajam lova i ekologije. Opština Sečanj je ove godine nastupala na ovoj velikoj  sajamskoj manifestaciji, na kojoj je predstavila svoje potencijale i značajne projekte.

 

„Turistička organizacija opštine Sečanj je izuzetno ponosna što je dobila šansu da predstavi ono najvrednije što naš kraj ima i sa čime se mi ponosimao. Našu promociju na ovih proteklih sedam dana sajma koncipirali smo tako da posetiocima našeg štanda prikažemo turističke potencijale, naše perspektive, domaću radinost i male proizvođače domaćih proizvod“, istakla je Miljana Milošević direktorka Turističke organizacije opštine Sečanj.

PROIZVOĐAČI MEDA NA SAJMU

Izuzetno smo ponosi da sa nama na štandu se po prvi put našla novoosnovana agencija za lov „Wild Banat“ iz Sečnja, koja je okupila mlade ljude entuzijaste koji su vedeli šansu za razvoj ovog vida turizma u opštin Sečanj. Tradicionalno naš štan su krasili  proizvođači meda i pčelinjih proizvoda  iz Jarkovca. Porodica Tomić koja se godinama bavi proizvodnjom meda u svom asortimanu iz godine u godinu je bogatija sa novim proizvodima osluškujući potrebe tržišta i konzumenata, a takođe svi proizvodi su po najnovijim standardima, brendirani sa lepim dizajnom ambalaže. Ovaj brend nam je i primer dobre prakse, kako porodice mogu da iz svog dvorišta razviju priču od koje će moći da žive i da privređuju.

PREDSTAVLJENI DOMAĆI PROIZVODI

Naravno kada radimo promocije nikada ne zapostavljamo stare zanate i domaću radinost. Ove godine udruženje žena iz Krajišnika zašarenilo je naš štan njihovim proizvodima. Tu su se našli džemovi, likeri,slatka i sokovi od njihovog prepznatljivog brenda – drenjina. Takođe, posetioci su bili oduševljeni bogatim gastronomskim specijalitetima.

Ključna tačka naše promocije na Poljoprivrednom sajmu je bila prezentacija velikog projekta koji je uvršćen u strategiju razvoja opštine Sečanj. Zajedno sa kolegama iz Regionalnog centra za društveni ekonomski razvoj „Banat“ promovisali smo projekat razvoja buduće Sportsko – rekreativne zone u Sečnju. Ovim projektom biće obuhvaćene sve lokacije koje će biti u svrhu da privuku posetioce kojima je cilj sport, rekracija, boravak u prirodi, lov, ribolov, sportovi na vodi i sl.