Zrenjanin- Tokom septembra meseca publiku u Kulturnom centru Zrenjanina očekuje VIII Horski festival, XII „Stripolis“, tri izložbe, dve tribine, Ciklus francuskog filma, pozorišna komedija, Veče indijske kulture i duhovnosti, bioskopske projekcije, dečji program…

 

FILM: “NEČISTA KRVGREH PREDAKA

DO 5. SEPTEMBRA U KULTURNOM CENTRU ZRENJANINA

 

–          Nakon beogradske premijere u Kulturnom centru Zrenjanina od 30. avgusta do 5. septembra u Velikoj sali u terminima od 18 i 20 sati na programu su bioskopske projekcije najnovijeg domaćeg filma  Nečista krvgreh predakaurađenog prema motivima istoimenog romana poznatog srpskog pisca Bore Stankovića a na osnovu  scenarija Vojislava Nanovića koji je adaptirala Milena Marković.

 

–          U glavnim ulogama igraju: Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan i Nela Mihajlović.

 

–          Film epohe koji veoma verno oslikava i vraća nas u Vranje devetnaestog veka govoreći i o univerzalnim pitanjima i ljudskoj psihologiji koja se u maloj meri promenila do danas

 

–          Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra pre početka projekcije po ceni od 300 dinara.

 

Trejler:

https://www.youtube.com/watch?v=LgP8WqM2Woc

 

 

 

IZLOŽBA O VOJVODINI I SREDNjEM PODUNAVLjU

POD NAZIVOM – „PREZENTACIJA DIFERENCIJA SPECIFIKA KULTURNIH, RELIGIOZNIH I MIROTVORNIH VREDNOSTI AP VOJVODINE”

Kulturni centar Zrenjanina od 2. do 15. septembra

– Autor izložbe: Vojislav D. Dević

 

U Kulturnom centru Zrenjanina od 2. do 15. septembra biće otvorena autorska izložba arhitekte Vojislava  D. Devića.  Izložba pod nazivom – „Prezentacija diferencija specifika kulturnih, religioznih i mirotvornih vrednosti AP Vojvodine“ je multimedijalnog karaktera, višejezična, kartografska a  na više načina publici će predstaviti  osobitost i kulturološke vrednosti Vojvodine i srednjeg Podunavlja.

Otvaranje izložbe zakazno je u četvrtak, 9. septembra u 19 časova. Program otvaranja može da se prati i na Fejsbuk strani Kulturnog centra.

 

O izložbi

-Izvod iz kataloga:

«Izložba predstavlja suštinske postojeće vrednosti, dobra i brendove (kulturne i religiozne) AP Vojvodine i srednjeg Podunavlja, između hrvatske i rumunske granice, (Karte „zlatnog” Podunavlja, Sv. Fruške gore, Sr. Karlovaca, N. Sada i Beograda), kulturnu baštinu u muzejima i arhivima, crkve i verske zajednice, zatim kreativne projekte gradskog, pokrajinskog, državnog, evropskog, evroazijskog i svetskog nivoa (Novi Sad – Novi mir – Novo dobro, Promo dvorac AP Vojvodine, Panevropski dunavski mirotvorijum, Evroazijski centar na srpskom Podunavlju, Centar za svehrišćansko susretanje i pomirenje i CENPANTRANS, centar za panharmonično preobraženje čoveka i sveta). Na ovoj izložbi vidimo ono sušto što predstavlja branu sadašnjoj zapadnoj rezonanci katastrofe i Hantingtonovoj teoriji prejudiciranja „sukoba civilizacija”, ono što drži „zemlju i gradove“, sveto i profano, ono što treba da upoznamo i čuvamo, ono bez čega ne bismo bili ono što jesmo, ono zbog čega vredi živeti i stvarati u Novom Sadu, Beogradu, na srednjem Podunavlju i u Balkano-Panoniji. U eri povišenih međudržavnih tenzija i sukoba civilizacija istoka i zapada u 21. veku realizacija ove izložbe predstavlja didaktički budilnik i inicijativu za otvaranje suštinskog dijaloga na temu velikih kulturološko-religiozno-mirotvornih potencijala AP Vojvodine i Novoga Sada, Beograda i Srbije za promociju i razvoj komunikacijskih, kulturoloških i mirotvornih projekata koji promovišu srednje Podunavlje kao jedinstveni prostor tolerancije i svečovečanske misije mira, suživota i kreativnosti.»

 

 

O autoru izložbe

-Kraći biografski zapis

– Izvod iz kataloga:

Rođen 1952. u Novom Sadu. Diplomirao na urbanističkom smeru Arhitektonskog fakulteta u Beogradu 1977. Specijalizirao urbanizam na Univerzitetu PARIZ VIII u SenDeniju 1982/3. Izabran u zvanje profesora na Međunarodnoj slovenskoj akademiji nauka, obrazovanja i umetnosti u Moskvi 1995, a u zvanje savetni-ka na Geografskom institutu SANU „Jovan Cvijić” 2005. Istraživač, teoretičar i prak-tičar prostornog planiranja, urbanizma, arhitekture, zaštite gradograditeljskog nasleđa, ekologije, kartografije i strateških mirotvornih projekata (Hram svehrišćanskog pomirenja, SRBALBANOPOLIS, SRB-BOŠHRT palata pomirenja u Sarajevu, CENPANTRANS, PANEVROPSKI DUNAVSKI MIROTVORIJUM i EVRO-AZIJSKI CENTAR). Učesnik je na više desetina stručnih i naučnih simpozijuma. Autor je više knjiga i desetina info karata. Radio je u Zavodu za urbanizam Grada Novog Sada, u Izvršnom veću Vojvodine, Sekretarijatu za privredu i u Opštini Kovin. Od 2008. je direktor STRATEG PROJEKTA a od 2011. upravitelj Fondacije „MATICA MIRA”. Član je više strukovnih  udruženja i instituta u zemlji i inostranstvu.

 

 

 


Onlajn dečji program –  radionice
–          Svake subote od 10h
–          Fejsbuk strana Kulturnog centra

Svake subote u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra održava se dečji onlajn
program. Program se organizuje sa osnovnim ciljem sagledavanja velikog broja pitanja i
pružanja odgovora kroz niz praktičnih saveta koji su važni za razvoj  deteta i  pomažu roditeljima u njihovom odrastanju. Radionice su  kreativne i edukativne i pored vežbanja niza veština
pružaju i saznanja iz raznih oblasti života, komunikacije kao i istorije grada.

  • Pogledajte predviđen raspored održavanja radionica:

 

SUBOTA, 4. SEPTEMBAR
– ‚‚Priroda oko nas‚‚ 1.deo

SUBOTA, 11. SEPTEMBAR

Radionica škole računara ‚‚Nimiko‚‚
– ‚‚Kako pametno koristiti Internet‚‚

SUBOTA,  18. SEPTEMBAR
–  ‚‚Kako postupati sa biljkama‚‚

SUBOTA, 25. SEPTEMBAR
– ‚‚Priroda oko nas‚‚ 2.deo

 

 

 

Podsetnik
–          U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je da
neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR ukoliko žele, snime svoj
video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u
kojoj najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju
se na email:
nikoleta@kczr.org

 

 

URNEBESNA KOMEDIJA “ŠTA JE SOBAR VIDEO”

U  Kulturnom centru Zrenjanina 8. septembra

 

Na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u sredu, 8. septembra biće izvedena pozorišna komedija “Šta je sobar video”. Komedija je nastala po tekstu engleskog pisca Džoa Ortona a u režiji Srđana J. Karanovića. Glumačku ekipu čine: Dušan Matejić, Ivana Dudić, Jelisaveta Koraksić, Stefan Radonjić, Brankica Sebastijanović i Bogdan Bogdanović. Predstava počinje u 20 časova a karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra  svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20h po ceni od 1000 dinara.

 

Više o predstavi možete pogledati na sledećem linku: https://dadov.rs/predstave/sta-je-sobar-video/

 

Dodatne informacije o prodaji karata:

023/566-712

063/562783

 

 

OSMI HORSKI FESTIVAL “SLOBODAN BURSAĆ”

  • Kulturni centar Zrenjanina od 11. do 12. septembra

 

Osmi Horski festival „Slobodan Bursać” se ove godine održava 11. i 12. septembra na otvorenom, u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina. Festival  će biti organizovan u dva večernja termina /subota, nedelja/ sa početkom u 20 časova.

Na festival ćemo imati priliku da vidimo i čujemo nastupe zrenjaninskih horskih ansambala koji su

tokom pandemijske godine imali mogućnosti da rade i vežbaju, tako da, i pored svega  dalje možemo da kažemo da lokalni horovi svojom brojnošću i kvalitetom našem gradu daju epitet „Grad horova“. Uz zrenjaninske, ugostićemo i dva gostujuća hora.

 

Tako da ćemo imati priliku da čujemo sledeće horove:

 

  1. Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina – dirigentkinja SenkaMilisavljević
  2. Hor muzičkog zabavišta „Sanjalice“ udruženja „Kolegijum“ – dirigentkinja Sanja Popović
  3. Zrenjaninski kamerni hor – dirigentkinja Andrea Poša
  4. Mešoviti hor „Prepodobni Rafailo Banatski“ – dirigentkinja Senka Milisavljević
  5. Muška vokalna grupa „Pannonica“ – dirigentkinja Zorica Kozlovački
  6. Crkveno pevačko društvo „Žene Mironosice“ – dirigentkinja Zorica Kecić
  7. Hor društva slovenaca „Planika“ – dirigentkinja Daniela Avram
  8. Ženski vokalni kvartet „Vita Brevis“ – dirigentkinja Anika Kiš

 

Imaćemo priliku i da ugostimo i gostujuće horove:

 

Hor„CamerataSlovenica“ /Sarajevo-BIH/ – dirigentkinjaVerica Džindo

Dečiji hor„SVI UGLAS“ /Beograd/ – dirigentkinja Maja Ćurčić

 

U okviru festivala na početku svake festivalske večeri, posetioci će imati priliku da vide i promotivni spot „Zrenjaninski horovi pevaju EKV“ koji je sniman u okviru promotivnih aktivnosti festivala 29. maja na glavnom gradskom trgu u Zrenjaninu.

Ceo festival, kao i do sada, biće emitovan uživo preko live stram-a.

Ulaz na festival, koji je revijalnog karaktera,  je besplatan.

 

 

Organizatori festival su: Kulturni centar  Zrenjanina  i KulturKick Creative Productions.

Pokrovitelji: Grad Zrenjanin i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i  javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

 

 

 

  • XII FESTIVAL STRIPA STRIPOLIS

Kulturni centar Zrenjanina

  • Od 17. do 19. septembra
  • Svečano otvaranje uz prisustvo francuskog ambasadora, otvaranje izložbe “Svet u oblacima”, promocija strip izdanja, besplatna radionica animacije, razgovor sa gostima festivala…

 

  • Ovogodišnji dvanaesti po redu festival stripa „STRIPOLIS“ održaće se u Kulturnom centru Zrenjanina od 17. do 19. septembra.

Na ovogodišnjem festivalu na dan otvaranja očekuju se mnogobrojni gosti poput izdavača („Čarobna Knjiga“, „Komiko“, System comics“, „Besna Kobila“, „Stalker“, „Forma B“…) koji će svoja najnovija strip izdanja prodavati po nižim povlašćenim cenama, strip autori koji će osim razgovora i crtati za publiku, štamparija „Diginet“ koja će raditi sito-štampu za publiku na licu mesta, a biće tu i veliki izbor igračaka – kolekcionarskih figurai berza starih stripova.

  • Jedan od gostiju festivala vizuelni umetnik i filmski autor  Miloš Tomić održaće radionicu o trik-animaciji sa grupom polaznika koji se budu prijavili za učeće na njoj.

 

  • PRIJAVA ZA RADIOCU STIPOLISA
  • Naziv radionice, način prijavljivanje

U okviru  festivala  „STRIPOLIS“  održaće se radionica  Stop-Motion Animacije koju će voditi poznati video i filmski umetnik  Miloš Tomić .

Radionica je zakazana za petak, 17. septembar sa početkom u 10 časova u prostoru Kulturnog centra Zrenjanina.

Pozivaju se svi zainteresovani sugrađani i sugrađanke, svih generacija, da se prijave za učešće do 17. septembra na  e-mail Kulturnog centra Zrenjanina: kczr@kczr. org

Broj polaznika je ograničen./ – prijavljivanje  počinje 6. septembra

 

Miloš je poznat je po svojim eksperimentalnim filmovima i video radovima, muzičkim spotovima pa će se u Velikoj sali Kulturnog centra prikazati njegovi najznačajniji radovi, a posle projekcije biće upriličen i razgovor sa autorom.

  • Novi broj, trinaesti po redu, časopisa“STRIPOLIS” na preko 160 stranica predstaviće alternativni i andergraund strip iz Srbije i regiona.
  • Poseban kuriozitet je dolazak francuskog ambasadora Žan-Luja Falkonija na otvaranje festivala. Ovim gestom on odaje priznanje dugogodišnjem trajanju ove manifestacije, predstavlja izložbu i najavljuje još dublju saradnju između Francuske i Srbije na polju devete umetnosti.
  • Otvaranje festivala je u petak, 17. septembra u 19 časova.
  • Na otvaranju festivala uz prisustvo francuskog ambasadora biće otvorena strip izložba “Svet u oblacima – Francuska-Srbija: Zajdnička istorija kroz strip”(glavni urednik izložbe je Pavle Zelić. Urednici izložbe su Saša Rakezić i Jana Adamov…). Izložba se otvara u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji.
  • Detaljan festivalski program biće objavljen na sajtu i Fejsbuk strani Kulturnog centra Zrenjanina kada se približi datum održavanja STRIPOLISA.

 

  • Organizator festivala i izdavač časopisa “Stripolis” je Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Brankom Đukićem, pokrovitelj festivala je Grad Zrenjanin i Pokrajinski sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

 

 

 

  • TRIBINSKI PROGRAM
  • U toku septembra u Kulturnom centru Zrenjanina biće održane dve tribine. Prva tribina je na temu funkcionalne porodice, porodičnih odnosa i sprečavanja nasilja u porodici a druga, u poslednjoj nedelji septembra, baviće se temom političke propagande u Srbiji.

 

  • UTORAK, 21. SEPTEMBAR
  • TRIBINA „FUNKCIONALNA PORODICA“
  • U utorak, 21. septembra u izložbenom salonu Kulturnog centra sa početkom u 19 časova održaće se tribina „Funkcionalna porodica“. Učesnici tribine su Radoš Pejović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za demografiju i brigu o porodici i Radoslava Aralica, profesorka filozofije – Zrenjaninski edukativni centar. Moderator tribine je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra.

 

  • UTORAK, 28. SEPTEMBAR
  • TRIBINA „POLITIČKA PROPAGANDA U SRBIJI“
  • Tribina – „Politička propaganda u Srbiji“ biće održana u utorak, 28. septembra u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 19 časova. Na tribini govori prof. dr Siniša Atlagić,  redovni profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu. Moderator tribine je Đorđo Prstojević, urednik programa.

 

 

 

VEČE INDIJSKE KULTURE I DUHOVNOSTI

  • Subota, 25. septembar
  • Barokna sala Gradske kuće

 

U Baroknoj sali Gradske kuće u subotu, 25. septembra u 18 časova održaće se Veče indijske kulture i duhovnosti. Tokom programa predstaviće se duh ove jedinstvene zemlje,  kroz priču, pesmu, tradicionalni ples i jogu, vežbe disanja i meditaciju. Program organizuje udruženje Mohanđi – Srbija u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina.

 

 

O programu:

Pored njene jedinstvene kulture, Indija je oduvek bila majka duhovnosti, a biti duhovan znači

biti prirodan i povezivati se sa sobom, dostići stanje mira i blaženstva bez obzira na to šta se

dešava u spoljnom svetu.

 

 

 

Mir u nama vodi i ka miru u svetu, te je Indija poznata i kao zemlja mnogih svetskih mirotvoraca.

Najviše humane vrednosti, poput dobrote, saosećanja, bezuslovne ljubavi, jedinstva i

poštovanja svih živih bića na planeti, ključne su poruke osnivača Mohanđi Udruženja u Srbiji i

Mohanđi Fondacije u svetu – Mohanđija, koji je takođe poreklom iz Indije.

 

Mohanđi je svetski poznati humanitarac koji je svoj život posvetio služenju svetu, kao i osnivač

Drugih dobrotvornih ineprofitnih organizacij apoput Ammucare Charitable Trust, ACT

Foundation, Himalajska škola tradicionalne joge i brojne druge. Tokom večeri, upoznaćemo Vas sa

platformama i tehnikama koje nam je nesebično podario Mohanđi.

 

Humanitarna ACT Fondacija koja, pored toga što pomaže ljudima i životinjama kroz obezbeđivanje hrane,

skloništa, odeće, nege, je takođe veoma aktivna na području Zrenjanina gde je pokrenula i

velik iprojekat sadnje voća, o kojem ćete takođe imati priliku da čujetenešto više tokom samog programa.

 

Program obuhvata:

18:00-18:10 – Uvodni govor dobrodošlice

18:10-18:15 – Čitanje odlomka iz Mohanđijeve knjige „Mast“

18:15-18:35 – Predstavljanje i nastup himalajske tradicionalne škole plesa

18:35-18:45 – Predstavljanje ACT Srbija i aktivnosti koje se dešavaju u Zrenjaninu i okolini

18:45-19:05 – Bađani i kirtani (indijska tradicionalna muzika)

19:05-19:10 – Čitanje citata iz knjige“Mast“

19:10 – 19:25 – Razgovori i upoznavanje prisutnih sa tehnikama koje nam je podario Mohanđi

19:25-20:00 – Predstavljanje tradicionalne škole joge, kratka vežba disanja i meditacija. Predstavljanje pesme Reimagine

20:00-20:15 – Završni govor

 

Učešće na ovom događaju je u vidu dobrovoljne donacije kojom podržavate humanitarne

Projekte Udruženja Mohanđii  ACT Srbija.

 

 

 

CIKLUS FRANCUSKOG FILMA

  • Septembar 2021.
  • Svake srede i četvrtka
  • Velika sala KCZR

20h

 

  • U Kulturnom centru Zrenjanina u toku septembra, prikazivaće se novi Ciklus francuskog filma. Na repertoaru su francuski filmovi novije produkcije, pet filmskih komedija. Program se organizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji – ogrankom u Novom Sadu. Projekcije su svake srede i četvrtka, u Velikoj sali od 20h. Ulaz je besplatan.

 

  • U skladu sa zdravstvenom situacijom, sve projekcije će se odvijati uz strogo poštovanje propisanih mera zaštite i distanciranja.

 

Raspored projekcija:

 

 

SREDA, 1. I ČETVRTAK, 2. SEPTEMBAR

Film: « Ogromna »

FR, komedija, 2020, 1h41min

Rezija; Sofi Leturner

Uloge: Marina Fois, Žonatan Koen

U svojoj 40. godini Frederik izneneada shvata da želi da postane otac. Njegova devojka Klernikada nije želela dete,  i oko toga su se ranije već bili složili. Međutim, Frederik čini neoprostivo i Kler ostaje trudna a da toga nije ni svesna. Sve dok ne počne da biva ogromna…

 

 

 

SREDA, 8. I ČETVRTAK, 9. SEPTEMBAR

Film: « Damjen želi da promeni svet »

FR, komedija, 2019, 1h41min

Režija; Gzavije de Šudan

Uloge: Frank Gastambide, Melisa Sezen

Damjen je odrastao u predgrađu Pariza, njegova majka je bila vatrena aktivistkinja za ljudska prava. Dvadeset godina kasnije, dok se šetao gradom, sudario se sa dečakom po imenu Bazad. Dečko beži jer on i njegova majka ilegalno borave u Francuskoj i boje se da će biti proterani. Damjen dolazi do odličnog rešenja : reći će vlastima da je on Bazadov otac. Međutim, o njegovom podvigu se pročulo I sve majke sa neregulisanim statusom žele to isto. Uz pomoć sestre, advokatice, i prijatelja, Damjen pokreće udruženje muškaraca koji su spremni da priznaju decu ilegalnih imigranata i možda prekrše zakon iz solidarnosti.

 

 

SREDA, 15. I ČETVRTAK, 16. SEPTEMBAR

Film: « Good luck Algeria! »

FR, komedija, 2016, 1h30min

Režija; Farid Bentumi

Uloge: Sami Buažila, Kjara Mastrojani

Sam i Stefan, dva prijatelja iz detinjstva, uspešno proizvode vrhunske skije, sve dok im jednog dana posao ne budeu grožen. Da bi spasili svoju fabriku, upuštaju se u smeo poduhvat: kvalifikuju Sama da učestvuje na zimskim Olimpijskim igrama kao predstavnik Alžira, zemlje njegovog oca. Pored sportskog podviga, ovaj neverovatni izazov nateraće Sama da se ponovo poveže sa svojim korenima.

 

 

 

 

SREDA, 22. I ČETVRTAK, 23. SEPTEMBAR

 Film: « Notr Dam »

FR, komedija, 2019, 1h28min

Rezija; Valeri Donzeli

Uloge: Valeri Donzeli, Pjer Deladonšan

Mod Krejon je rodom iz oblasti Vogeza ali živi dugo u Parizu. Arhitekta i majka dvoje dece, posle jednog nesporazuma pobeđuje na konkursu koji je raspisala opština grada Pariza za preuređenje platoa ispred katedrale Notr Dam. Između te nove odgovornosti, zatim ljubavi iz mladosti koja se ponovo pojavljuje u njenom životu, kao i  oca njene dece kojeg ne uspeva potpuno da napusti, Kler će proživeti pravu oluju u svom životu. Oluju kojoj ć emorati da se suprotstavi kako bi se afirmisala i oslobodila.

 

 

SREDA, 29. I ČETVRTAK, 30. SEPTEMBAR

Film: « Play »

FR, komedija, 2020, 1h48min

Rezija; Antoni Marsijano

Uloge: Maks Boublil, Alis Isaz

Maks je 1993. imao 13 godina kada je na poklon dobio svoju prvu kameru. Narednih 25 godina neće prestati da snima. Svoje prijatelje, svoje ljubavi, uspehe, neuspehe… Od 90-ih do 2010. zabeležio je objektivom svoje kamere portret čitave jedne generacije…

 

 

IZLOŽBA ANDREJA ČIKALE

Kulturni centar Zrenjanina

Od 30. septembra do 13. oktobra

Izložba radova Andreja Čikale otvara se u četvrtak, 30. septembra u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Izložba se organizuje pod nazivom Emotional Renaissance i deo je istoimenog projekta koji je začet pre više od jedne decenije. Autor navodi da je zamisao ove njegove izložbene celine sve do nedavno bila u stanju „inkubacije“.  Nakon sazrevanja umetničke ideje, Andrej Čikala javnosti predstavlja  osam radova. Autor  je do sada u svojoj umetničkoj praksi učestvovao na više od 30 samostalnih i grupnih izložbi, učesnik je likovnih kolonija, autor i moderator umetničkih radionica i dobitnih nagrada iz oblasti likovnog stvaralaštva za projektne ideje, video instalacije, crtež i skulpturu…

Program otvaranja, 30. septembra, može da se prati i na Fejsbuk strani Kulturnog centra Zrenjanina.

 

 

 

O projejektu – izložbi,  autor navodi sledeće:

Projekat  Emotional Renaissance  je začet pre više od decenije. Sve do nedavno je bio u stanju inkubacije. Obuhvata razmišljanja o poeziji i kroz poeziju, koja se materijalizuju u crtežu, objektima i skulpturi. Trenutno je vidljiv crtež sa intervencijom na izlagačoj podlozi. Objekti i skulptura su u procesu nastanka. Namera mi je da ispričam priču o svojim unutrašnjim konfliktima i zavetima i da pozovem na emociju i strpljenje…

 

 

Obrazovna biografija:

1999 – 2003.  – Fakultet umetnosti, Priština – magistar umetnosti skulpture

1994 – 1998. – Fakultet umetnosti, Priština – diplomirani vajar

 

 

 

 Podsetnik

  • Programi se organizuju poštujući sve propisane i predviđene mere zaštite zbog prisustva virusa Covid-19.

 

  • Obavezno je nošenje maski u svim zatvorenim i otvorenim prostorima prilikom organizacije programa, ograničen broj prisutne publike, propisana dezinfekcija i držanje fizičke distance. Unapred Vam se zahvaljujemo na poštovanju navedenih mera prilikom dolaska u Kulturni centar Zrenjanina.