Podružnica lekara Zrenjanin svake godine dodeljuje priznanja i godišnje nagrade Društva lekara Vojvodine (DLV) za prethodnu godinu. Zbog vanredne situacije, prošle godine nije bilo prilike da se uruče nagrade za 2019. godinu, tako da je to učinjeno prilikom dodele nagrada za 2020. godinu, u organizaciji Podružnice lekara Zrenjanin, na čelu sa predsednicom Podružnice, dr Bojanom Vještica.

Za 2019. godinu, Godišnja nagrada za zaštitu narodnog zravlja je dodeljena dr Nikoleti Kovačev, pedijatru Doma zdravlja Zrenjanin.

Uručeno je 7 zahvalnica, i to:

Lekarima Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ Zrenjanin: Prim. Dr Jovanu Sekuliću– ortopedu, dr Urošu Bačiću– kardiologu, dr Dejanu Bakiću– maksilofacijalnom hirurgu, dr Gezi Šmit – vaskularnom hirurgu koji je tada radio u Opštoj bolnici. Zatim dr Živojinu Đuriću – pedijatru Doma zdravlja Zrenjanin, dr Ivani Kostić – lekaru Doma zdravlja Srpska Crnja i dr Đurđiji Igić – lekaru Doma zdravlja Sečanj.

Diploma je uručena Mr sci dr Zoltanu Lazaru kardiologu, a Plaketa dr Verici Milićević spec. Stomatološke protetike Doma zdravlja Zrenjanin. Dodeljena je i Spomenica Prim. Dr Rosi jelačić koja nas je prerano napustila.

Za prošlu, 2020. godinu, zbog specifične situacije sa Kovid infekcijom nije bilo moguće održavati sastanke uživo. Kontinuirana medicinska edukacija se nastavila kroz online testove i online edukacije. Novonastala epidemiološka situacija je zahtevala i drugačiji pristup u profesionalnoj ali i administrativnoj organizaciji. Predsedništvo Podružnice lekara Zrenjanin je dalo predlog DLV-u da se ustanovi nova nagrada – “Zahvalnica za vanredne situacije”, u ovom slučaju za doprinos u borbi protiv Kovid infekcije kako pojedincima, tako i ustanovama. Predlog je na sastanku Predsedništva DLV u Novom Sadu usvojen, jer i druge Podružnice su se suočile sa istim pitanjem kao i mi, koga nagraditi i izdvojiti, odnosno kako nekog ne nagraditi kada su svi zdravstveni radnici i saradnici na svojim radnim mestima dali svoj profesionalni i ljudski maksimum.

Zahvalnice za doprinos u borbi protiv Covid infekcije za 2020. godinu dodeljene su sledećim zdravstvenim ustanovama:
Opštoj bolnici “Đorđe Joanović”, Specijalnoj bolnici za plućne bolesti “Dr Vasa Savić”, Zavodu za javno zdravlje u Zrenjaninu, Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Rusanda Melenci.
Takođe, Domovima zdravlja “Dr Boško Vrebalov” u Zrenjaninu, Žitištu, Sečanju, Srpskoj Crnji i Novom Bečeju.

Zahvalnice su dobili i: Služba hitne medicinske pomoći u Zrenjaninu, Respiratorni centar u Zrenjaninu, Odeljenje internog, radiologije i anestezije Opšte bolnice u Zrenjaninu.
Pojedinačne zahvalnice za doprinos u borbi protiv pandemije Kovid dodeljene su sledećim lekarima: dr Radivoj Filipov (epidemiolog), dr Svetlana Popov, (epidemiolog), dr Dragan Tošić, (infektolog), dr Zlatko Papić (infektolog), dr Srđan Stevanović (infektolog), dr Milan Vranješ, (infektolog), mr sci dr Zoltan Lazar, (internista).

Spomenica je dodeljena poštovanoj dr Žanki Subić, (epidemiologu), koja je radeći u jeku epidemije obolela i na žalost preminula od posledica Covid infekcije.