Zrenjanin- U saradnji sa Filmskim centrom Srbije u Kulturnom centru Zrenjanina i bioskopima širom Srbije u petak, 29. i subotu, 30. oktobra održavaju se “ Dani srpskog filma”.

Prvog dana u okviru programa prikazaće se dokumenatarni film «Drenjine» reditelja Nikole Stojanovića. Projekcija počinje u 19 časova u Maloj sali. Nakon projekcije održaće se razgovor sa autorom. Ulaz je slobodan.

Drugog (filmskog) dana u Velikoj sali Kulturnog centra na programu su dva dugometražna igrana filma: «Jedini izlaz» reditelja Darka Nikolića sa Anđelkom Prpić i Ljubomirom Bandovićem u glavnim ulogama. Projekcija počinje u 18 časova a „“Vikend sa ćaletom” reditelja Miroslava Momčilovića sa Nenadom Jezdićem i Vasom Vranešom u glavnim ulogama prikazuje se u 20 časova. Cena ulaznice za igrane filmove je 100 dinara. Karte će se prodavati na biletarnici Kulturnog centra pre početka projekcije.

 

 

O programu „Dan domaćeg filma“ – petak, 29. oktobar –

Mala sala Kulturnog centra od 19 časova

– U organizaciji Filmskog centra Srbije i DOK Srbija (Udruženja dokumentarista Srbije), a u okviru programa “Dan domaćeg filma”, u petak 29. oktobra biće održane projekcije 12 domaćih dokumentarnih filmova u 40 gradova širom Srbije. Zrenjaninski program organizuje se u saradnji sa Kulturnim centrom gde će se predstaviti film «Drenjine».

– “Dan domaćeg filma” ima za cilj promociju domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju da budu viđeni. Nakon projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa nekim od članova autorskog tima.

 

O filmu:

Dokumentarni film “Drenjine”

Nikola Stojanović — Srbija — 2020 — 50′

Smrt voljenog psa ponovo okuplja autorovu porodicu. Usamljena sredovečna majka, njen bivši muž, njegov senilni otac i njena tetka fascinirana modernom tehnologijom, zajedno odaju počast psu i prisećaju se prošlosti.

 

O autoru:

Nikola Stojanović je mladi reditelj sa već temeljno formiranim autorskim rukopisom. Diplomirao je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde sada pohađa i master studije. Njegovi studentski kratkometražni filmovi „Mi smo videli leto“, „Šerbet“, „Sve kako treba“ i srednjemetražni dokumentarni film „Drenjine“ višestruko su nagrađivani na brojnim međunarodnim filmskim festivalima.

 

 

 

 

Raspored projekcija – subota, 30. oktobar

– 18 časova – „Jedini izlaz“

– 20 časova – „Vikend sa ćaletom“

 

 

Trejler filma „Vikend sa ćaletom“:

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva za realizaciju projekta „Klikom do zrenjaninskih vesti.“