Sport- U meču kakav se ne pamti na banatskim terenima i o kojem će se dugo pričati, Perležani su ispustili tri gola prednosti i u nastavku, u fantastičnom izdanju, Botošani su fenomenalnu igru krunisali „petardom“.

Slavlje sa navijačima nakon 4. gola Omladinca

Sadržajno je bilo od starta, prvo je Stefan Popov propustio šansu u 10, a devet minuta kasnije, Danilo Kondić je uzdrmao stativu gostiju. U 23. minutu prvi šok za domaće, Marko Malbaški je centrirao iz prekida, a Miroslav Džajski je zahvatio loptu koja se, od prečke, odbila u mrežu – 0:1.

Strelac Stefan Popov (Vojvodina Perlez)

Tri minuta kasnije, Popov  je iz kaznenog prostora udvostručio prednost i  usamio se na listi strelaca. U finišu prvog dela, „famovci“ su bili u nokdaunu, Popov je dobro uposlio Aleksu Živanova koji je, sa 20. metara, pogodio ugao za  0:3.

Lazar Vukoje gol i asistencija

U nastavku kao da je na teren izašla druga ekipa Botošana, domaćini se nisu mogli prepoznati i kidisali su iz svih pozicija. Stvorili su dve prilike, Lazar Vukoje je pogodio u stativu i u 60. minutu, krenula je ubitačna serija. Vladimir Mišić je udarcem sa 20 metara, načeo mrežu nekadašnjeg kluba za 1:3. Odmah potom, Perležani su promašili šansu meča, Vladimir Kalajdžija je predriblao golmana, ali je njegov šut, ispred praznog gola, izbacio požrtvovani David Stojković.

Botošani su svi bili u stalnoj ofanzivi i Jovan Stošić je, iz gužve, u 65. minutu, pogodio za 2:3. Desetak minuta kasnije, mlađani Lazar Vukoje odapeo je strelu sa ivice kaznenog prostora za izjednačenje i ovacije sa tribine. Goleada je završena u nadoknadi, prvo je Stošić, posle Vukojevog nabacivanja iz prekida, pored prve stative doneo preokret. Minut kasnije, buran meč završen je golom Slađana Novkovića, na novu asistenciju Vukoja i veliku pobedu  i konačnih 5:3.

Strelac 5. gola Slađan Novković u duelu sa kapitenom Vojvodine  Malbaški Markom (levo).

Meču je prisustvovalo oko 300 gledalaca

Nakon ove pobede Botošani su lideri na tabeli sa ukupno 29 osvojenih bodova, drugo mesto zauzima Sloboda iz Novih Kozaraca sa 27, a ekipa Naftagasa iz Elemira 25 bodova.

Tabelu i rezultate pogledajte OVDE

 

FK OMLADINAC FAM: Matković, Mišić, Tanjga, Stošić, Maljukan, Novaković, Golijanin, Kuburović, Trkulja, Kondić i Vukoje. Zamenici igrača: Kvrgić, Radulović, Jovanov, Delić, Sremac, Ninković i Stojković.

FK VOJVODINA 1928: Mladenović, Rudić, Živanov, Bogdanović, Jeftić, Kalajdžija, Knežević O, Popov, Malbaški, Mihajlović i Džajski. Zamenici igrača: Petrović, Bošnjak, Samolovac, Nedeljkov, Bošković, Jovanov i Knežević M.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva za realizaciju projekta „Klikom do zrenjaninskih vesti.“