Odlukom Pokrajinske vlade AP Vojvodine – Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Muzička škola “Josif Marinković” dobila je 2.388.456 dinara na konkursu za finansiranje i sufinansiranje rekonstrukcije, adaptacije, sanacije, investiciono i tekuće održavanje objekata osnovnih i srednjih škola u Vojvodini za ovu godinu.

Ugovor o finansiranju i sufinansiranju projekata u školama na teritoriji Vojvodine zrenjaninskoj školi uručio je, u Novom Sadu, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Tom prilikom istaknuto je da je, za rekonstrukciju osnovnih i srednjih škola u Vojvodini, opredeljeno 76 miliona dinara, od čega je 18,4 miliona dinara izdvojeno za radove na sanaciji u sedam srednjih škola.

Muzičkoj školi “Josif Marinković”, kako je navedeno u projektu, sredstva su namenjena za finansiranje rekonstrukcije svih sanitarnih čvorova, na tri etaže škole – prizemlju, spratu i potkrovlju.

Prema podacima sajta Zavoda za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin, zgrada u kojoj se od 1961. godine, nalazi škola pripada kulturnim dobrima starog jezgra Zrenjanina i potiče iz sredine 19. veka, a dograđena je početkom prošlog veka. Za potrebe škole adaptiran je enterijer, a tavan pretvoren u funkcionalno potkrovlje za učionice. Prilikom adaptacije zgrade zabati su osmišljeni originalno, tako da vertikalne linije imitiraju note i notni sistem. Fasada je sačuvana u originalnom izgledu, te zgrada danas predstavlja jednu od retkih preostalih građevina klasicističke stilske orijentacije u gradu.

Fotografije s potpisivanja ugovora: Pokrajinska vlada AP Vojvodine – Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice:

http://www.puma.vojvodina.gov.rs/

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva za realizaciju projekta „Klikom do zrenjaninskih vesti.“