Sport- Derbi 8. kola Vojvođanske lige „Istok“ koji se odigrao u Botošu između Omladinca FAM i Slobode iz Novih Kozaraca pripao je zasluženo domaćoj ekipi rezultatom 1:0.

Jedini strelac na meču: Nemanja Bojić sa loptom

Prvu priliku na meču imali su gosti, u 10. minutu, kada je kapiten Galić sa 8 metara snažno šutirao, ali je golman domaćih Miškov sjajno odreagovao i spasio siguran pogodak.

Mladi Vukoje u 21. minutu povlači kontru sa sredine terena, odigrava Bojića koji sa levo iskosa, sa 10 metara, pogađa suprotan ugao golmana Živkova za 1:0.

Drugo poluvreme definitivno je pripalo domaćoj ekipi koja je držala inicijativu i konstantno pritiskala. Bojić je u 74. minutu mogao do još jednog gola, ali je odlični Živkov sačuvao mrežu. Pred sam kraj utakmice, Novković koji je ušao u igru poslednjih 20 minuta, povukao je po levoj strani i šutirao, ali je Živkov opet sačuvao svoj gol.

U sledećem kolu fudbaleri Omladinca gostuju u Žitištu.

Tabelu i rezultate pogledajte OVDE

FK OMLADINAC FAM:Mišković, Mišić, Stošić, Maljukan, Golija, Bojić, Trkulja, Kondić, Šemić, Kuburović i Vukoje. Zamenici igrača: Marković, Kvrgić, Tanjga, Jovanov, Novaković, Delić i Stojković.

FK  SLOBODA: Živkov, Ratko, Mijatović, Popović, Đurđević, Galić, Vrbački, Spahić, Rusić, Kozić i Hovanec. Zamenici igrača: Atlagić, Umićević, Reljić, Majkić, Šanta, Latković i Kebić.