Zrenjanin- Majke sa bebama  danas su, povodom Nacionalne nedelje promocije dojenja u organizaciji Opšte bolnice “Đorđe Joanović”, šetale centrom kako bi  ukazale na značaj dojenja, a podršku su dali  Dom zdravlja “Dr Boško Vrebalov”, Grad Zrenjanin, kao i pomoćnik pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Radoš Pejović.

Nacionalna nedelja dojenja ove godine obeležava se širom Srbije od 3. do 10. oktobra, pod sloganom „Dojenje je naša zajednička odgovornost“.

 

Dr Svjetlana Ždrale, pedijatar neonatolog, šef Odseka neonatologije zrenjaninskog porodilišta istakla je da su dani u kojima se obeležava Nacionalna nedelja promocija dojenja uzuzetno važna za našu populaciju i za sve mlade roditelje, majke, očeve i cele porodice.

„Radimo na tome da unapredimo zdravlje i kvalitet života naših beba i naše dece i da mislimo na njihovu budućnost, a majčino mleko je najdragocenija supstanca koja postoji u prirodi i važno je da svako dete ima priliku da je dobije. Početak dojenja za majku i bebu je prilično težak i da se dešava da se mame demorališu. Bitno je da svi pomognemo da taj period bude što lakši i lepši, od stručnih lica, pedijatara, neonatologa, neonatoloških sestara, babica, ginekološke, patronažne i pedijatrijske službe“, rekla je doktorka Svetlana Ždrale.

Slađana Stanić, glavna sestra Polivalentne patronaže Doma zdravlja, koja je sa svojim saradnicima delila edukativni materijal, rekla je da se dojenje promoviše i časovima u školi za trudnice, ali i odlascima patronažnih sestara u kućne posete.

BESPLATNE ČLANSKE KARTE ZA SVE MAME KOJE DOJE

Direktor Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ Milan Bjelogrlić najavio je akciju dodele besplatnih članskih karata biblioteke za sve mame koje doje.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva za realizaciju projekta „Klikom do zrenjaninskih vesti.“