Prvu utakmicu novog ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine, ženska rukometna reprezentacija Srbije odigraće u Zrenjaninu, protiv selekcije Turske.

Meč se igra u sredu, 6. oktobra, u Kristalnoj dvorani, s početkom u 18 časova. Ulaznice će se prodavati pred utakmicu na biletarnici Kristalne dvorane po simboličnoj ceni od 100 dinara, a sav prihod biće usmeren u humanitarnu akciju “Sportom za bolje sutra”, za decu sportiste slabijeg socijalnog stanja.

Evropski grad sporta 2021. godine domaćin je još jedne zvanične utakmice državne reprezentacije, u okviru saradnje Grada Zrenjanina s nacionalnim sportskim savezima. Organizatori utakmice, Rukometni savez Srbije, Sportski savez grada Zrenjanina, Javna ustanova “Sportski objekti” i Grad Zrenjanin pozivaju sugrađane da pozdrave našu ekipu i gošće iz Turske, i bodre reprezentativke Srbije na startu novog takmičarskog ciklusa. Zbog epidemioloških mera, kapacitet gledališta biće ograničen na 1.000 mesta.

Posle Zrenjanina, rukometašice Srbije putuju na Island, gde će 10. oktobra, u Hafnarfjorduru, odigrati naredni meč kvalifikacija.