U Domu kulture u Sečnju održana je svečana sednica Skupštine opštine Sečanj na kojoj je predsednik opštine Predrag Rađenović uručio nagrade opštine Sečanj za 2021. godinu.

Svečanoj sednici Skupštine opštine Sečanj pored mnogobrojnih gostiju, odbornika prisustvovao i Saša Santovac zamenik gradonačelnika Zrenjanina.

Komisija za dodeljivanje „NAGRADE OPŠTINE SEČANJ“, na sednici održanoj dana 28. septembra 2021. godine, razmotrila je predloge za dodelu Nagrade za 2021. godinu, i u vezi istih donela je

Odluku „NAGRADA OPŠTINE SEČANJ“ za 2021. godinu za ostvarene istaknute rezultate, koji su od interesa za opštinu Sečanj i njen razvoj, dodeljuje se:

Dr LJiljani Vujnović

Doktor medicine LJiljana Vujnović više od 28 godina obavlja odgovorne i humane poslove lekara opšte prakse, sada na Poliklinici u Novom Sadu, nakon što je 18 godina provela radeći u Domu zdravlja u Sečnju. Građani ove opštine pamte predusretljivost s kojom je primala pacijente, pružala besplatne konsultacije i savete, upućivala na dalje potrebne intervencije, a i danas je zadržala isti pristup: pomaže kako onima koji dolaze na Polikliniku, tako i osobama s našeg područja kada im zatreba zdravstvena usluga u Novom Sadu – zahvalnost je prvo što naši građani izražavaju kada se pomene doktorka LJiljana Vujnović.

Ivanu Mučalovu, svešteniku iz Sečnja


Ivan Mučalov, arhijerejski namesnik sečanjski, protonamesnik, već deceniju postojano ulaže napore da sečanjski hram Svetog Dimitrija bude uzorna crkva u svakom pogledu, na čast vernicima i čitavom mestu. Njegovim zalaganjem freskopisani su i hram i kapela na mesnom groblju, a u saradnji sa parohijanima podignuta je ograda oko crkve i osmišljen i uređen prostor porte; pored crkve izgrađeni su pomoćni objekti i igralište za decu. Trudom sečanjskog arhijerejskog namesnika pre dve godine u Sečnju je priređeno prvi put Bogojavljensko plivanje za Časni krst; on je takođe pokrenuo duhovni centar na čijim tribinama duhovnici i znameniti gosti vernicima približavaju različite aktuelne teme. Protonamesnik Mučalov je osnovao i crkveni hor, a svojim radom i ponašanjem stekao je poverenje i renome kod građana Sečnja, i zainteresovao ih, posebno mlade, za pitanja srpske tradicije i duhovnosti.

Spasi Mladenovskom iz Jaše Tomića


Spaso Mladenovski odavno već kao fotograf prati i beleži rezultate pojedinaca i kolektiva, zapravo aktuelne događaje iz svih oblasti života, ne samo u Jaši Tomić gde živi, nego i na području čitave naše opštine. Istovremeno, i na portalu „Naša mala redakcija“, čiji je osnivač, redovno plasira informacije o svim bitnim događajima u našoj sredini; njegov rad zamenjuje čitavu redakciju i predstavlja hroniku opštine Sečanj, i zaslužan je i za njenu širu promociju. Ne treba zaboraviti da je Mladenovski u vreme katastrofalne poplave 2005. godine osnovao Medija centar i podigao veb sajt koji je beležio na stotine hiljada pregleda. Spaso je organizator i sada već tradicionalne međunarodne manifestacije „Foto safari“, koja svake godine u Jaši okuplja stotine fotografa iz regiona. Njegove fotografije iz naše sredine svakodnevno preko internet portala stižu do ljudi iz različitih krajeva sveta.

Dušici Lukenić iza Jaše Tomića


Dušica Lukenić je svoj radni vek kao medicinski radnik započela u Plućnoj bolnici u Jaši Tomiću, a potom nastavila u mesnoj ambulanti; praktično, čitav svoj radni vek provodi pomažući svojim sugrađanima. Dušica se iskazala i kao zdravstveni i kao humanitarni radnik, poznata kao osoba koja je uvek spremna da pomogne i pruži dragocenu pomoć u najtežim trenucima, što joj je pribavilo nepodeljeno poštovanje građana Jaše Tomića.

 

Valeri Mošesku iz Sutjeske


Valeri Mošesku živi i deluje u Sutjesci, uključen u društveno-kulturni život svoje sredine, posvećen njenom tradicionalnom duhu tolerancije i multikulturalnosti. I upravo ove godine obeležava se dvadeset godina postojanja lokalnog časopisa „Sarćia“, mesečnika koji izlazi na rumunskom jeziku, i čuva od zaborava kulturne vrednosti svoga sela i naše opštine. U ovom časopisu Valeri samostalno i o svom trošku obavlja ulogu tehničkog urednika, i čini da je „Sarćia“ u elektronskom obliku dostupna i čitana širom sveta – za brojnu koloniju Rumuna iz Sutjeske i Banata u Americi predstavlja dragocenu i često jedinu vezu sa starim zavičajem. Mošesku je dao zapažene priloge i u drugim glasilima koja na rumunskom izlaze u Srbiji; učesnik je i organizator etnografskih izložbi, nosilac aktivnosti na saradnji rumunske i srpske pravoslavne crkve, i nosilac više priznanja iz oblasti kulture u Srbiji i u Rumuniji.

Radetu Jeliću iz Konaka


Kao dobar domaćin, roditelj, i primeran građanin, Rade Jelić je izabran za predsednika Saveta MZ Konak, i on je poverenje građana više nego opravdao; svoju funkciju je obavljao savesno i pošteno. Ostvario je dobru saradnju s opštinom Sečanj, a svoje slobodno vreme provodio je s izvođačima radova, učestvujući i lično u brojnim akcijama na uređenju mesta. Rezultati njegovog zalaganja vidljivi su, počev od prostorija Doma kulture, na svakom koraku u selu. Prema opštem mišljenju građana Konak odavno nije imao angažovanijeg i poslu predanijeg čelnika Mesne zajednice.

Petru Bačvanskom iz Jarkovca


Petar Bačvanski je jedan od mlađih Jarkovčana koji su se opredelili za bavljenje poljoprivredom kao osnovnim zanimanjem, ali on pritom nalazi vremena i energije i za ono što se naziva društveni koristan rad. Od 2016. godine kao predsednik mesnog Sportskog društva Sloga, iskazao je posebnu privrženost i klubu i svome mestu. Veliko lično zalaganje ispoljio je naročito u aktivnostima prilikom preuređenja objekta svlačionica sa tuš kabinama za ekipe, a potom i u poslu na sređivanju terena kako bi odgovarao propisanim standardima. Ovaj mladi čovek se prema Fudbalskom klubu odnosi kao prema svojoj kući, što će reći domaćinski i posvećeno.

 

Zekst:nmrinfo.rs