Projekat Ponosne kartice „Cena minus za 3+“ u sledećoj godini će doboti svoju napredniju formu u vidu mobilne aplikacije „3+“ kao dopunu fizičkom posedovanju kartice sa kojom majke troje i više dece mogu ostvarivati privilegije.

 

 

Aplikacija „3+“ kao jedinstvena u svetu, nudi i brojne nove privilegije za porodice sa troje i više dece koje ih očekuju u 2022.

Da podsetimo, Zrenjanin je prvi grad u Vojvodini koji se pridružio Pokretu za decu „Tri plus“ – podrška porodicama sa troje i više dece, a ugovor o članstvu potpisali su u Gradskoj kući, marta ove godine, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i predsednik tog udruženja Vladica Gavrilović.

 

 

Udruženje „Pokret za decu tri plus“ iz Čačka je osnovano sa ciljem pružanja podrške porodici, podsticaju rađanja i porasta nataliteta u Republici Srbiji, a njihova inicijativa i projekat „Cena minus za 3+“ je podržana i od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 

 

Odluka o pristupanju Grada Zrenjanina članstvu tog udruženja doneta je na skupštinskoj sednici, a donošenju odluke o tome pristupilo se iz potrebe vođenja odgovorne pronatalitetne politike, utvrđivanja većeg obima prava u oblasti dečije i porodične zaštite, kao i unapređenja mera populacione politike na teritoriji grada Zrenjanina. Članstvom u udruženju “Tri plus” proširuje se broj mera populacione politike i obim podrške porodicama sa decom, čime se dodatno osnažuju i podstiču roditelji na rađanje trećeg i narednog reda rođenja deteta, što predstavlja težnju porodica i Grada, doprinosi prirodnom priraštaju i menjanju demografske slike grada Zrenjanina.