Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 4 saobraćajne nezgode, od toga 3 sa povređenim licima i 1 sa materijalom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 lice je teže povređeno, a 5 lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 660.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: nepropisnog preticanja – 1, neprilagođene brzine kretanja vozilom – 1, nepropisne radnje vozilom – 1 i nepropisnog kretanja po kolovozu od strane pešaka i neprilagođene brzie kretanja vozilom od strane vozača – 1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 12 učesnika u saobraćaju i izdat je 91 prekršajni nalog. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 9 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 5 vozača – ostala isključenja i 3 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 1 vozač zadržan u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 6 vozila, od toga, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 3 vozila zbog tehničke neispravnosti i 1 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila.