Zrenjanin– DRÄXLMAIER Group se u svom pogonu u Zrenjaninu snabdeva električnom energijom samo i isključivo iz obnovljivih izvora energije.

„Zaključen je Aneks Ugovora sa Javnim preduzećem „Elektroprivreda Srbije“ prema kome se našoj kompaniji isporučuje električna energija 100% proizvedena iz nacionalnih obnovljivih izvora energije. EPS uz račun svakog meseca DRÄXLMAIER-u dostavlja i „Izjavu o iskorišćenju“ (Zeleni sertifikat), odnosno garanciju porekla isporučene električne energije kojom se potvrđuje da je isporučena energija isključivo iz obnovljivih izvora energije. Ovo je veoma važan korak za našu kompaniju, jer se na ovaj način značajno smanjuje emisija štetnih gasova, među kojima je i ugljen-dioksid, što značajno utiče na naš „ugljenični otisak“ (Carbon-footprint). Pored pozitivnog uticaja na životnu sredinu, upotreba električne energije dobijene iz obnovljivih izvora pozitivno utiče i na reputaciju kompanije, što je veoma značajno prilikom osvajanja novih klijenata i projekata. Izborom zelene energije, DRÄXLMAIER Group kao porodična i odgovorna kompanija bira da posluju ekološki, učestvuje u izgradnji čistije životne sredine i održivom razvoju, i na taj način postane aktivni učesnik u unapređenju zajednice u kojoj posluje. „Nadamo se da ćemo ovim potezom pokrenuti i druge privredne subjekte na teritoriji Srbije da počnu da koriste električnu energiju iz obnovljivih izvora i da će povećana potražnja dovesti do daljeg širenja obnovljivih izvora energije u regionu.“, rekao je Ralf Capelle, Generalni direktor DRÄXLMAIER Group u Zrenjaninu.

-Redovne aktivnosti na zaštiti životne sredine Važan deo korporativne strategije DRÄXLMAIER Group je praćenje zahteva „Pariskog klimatskog sporazuma” i postizanje klimatske neutralnosti najkasnije do 2050. godine doslednim smanjenjem „ugljeničnog otiska“. Naša lokacija je sertifikovana po standardu ISO 14001‚ koji predstavlja standard upravljanja zaštitom životne sredine i posvećen je kontroli rizika od zagađenja životne sredine. Ispunjenost zahteva standarda se redovno proverava, kako od strane revizora iz sedišta kompanije, tako i od strane eksterne auditorske kuće i svi zahtevi su uspešno primenjeni, što je nedavno i dokazano tokom interne sertifikacije. Standard ISO 14001 ukazuje na ekološki pristup poslovanju, kako pogona u Zrenjaninu, tako i cele organizacije. Kao deo redovnih aktivnosti na polju borbe za očuvanje životne sredine, kompanija je u neposrednoj blizini svog pogona posadila 284 sadnice bora, jasena i tamatiksa. Takođe, ove godine menadžment kompanije u Zrenjaninu namerava da zasadi dodatno drveće kao deo tim bildinga i na taj način postavi dalje smernice ka održivosti. Radimo i na očuvanju prirodnih resursa. Veliki značaj pridajemo sortiranju otpada, kako u proizvodnji, tako i u socijalnim i administrativnim prostorijama, kako bismo što veći procenat otpada koji se generiše predali na recikliranje. Ujedno, DRÄXLMAIER Group i kroz donacije udruženjima koja svoje aktivnosti finansiraju prikupljanjem otpadnog materijala, daje svoj doprinos u poboljšanju uslova za život stanovništva u regionu u kom posluje. „Radimo i na edukaciji svojih zaposlenih i podizanju svesti o značaju zaštite životne sredine. Voleli bismo da naši zaposleni usvoje vrednosti koje naša kompanija promoviše i sami u svoje slobodno vreme i u svojim domaćinstvima veću pažnju posvećuju racionalnom korišćenju resursa, vode i energije, i sortiranju i reciklaži otpada, kako bismo sačuvali prirodu i budućim generacijama omogućili što bolje uslove za život.”, rekao je Capelle.