Foto: arhiva

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se 6 saobraćajnih nezgoda, od toga 4 sa povređenim licima i 2 sa materijalom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 2 osobe su teže povređene, a 3 osobe su zadobile lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 228.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – 2, neustupanja prvenstva prolaza – 3 i nepropisne radnje vozilom – 1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 34 učesnika u saobraćaju i izdato je 187 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 26 vozača, od toga, 5 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 4 vozača – ostala isključenja i 17 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 4 vozila, od toga, 3 vozila zbog toga što nisu upisana u jedinstveni registar vozila i 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice.