Premijera filma „Olimpijac sa Begeja“ posvećen Miloradu Stanulovu u Kulturnom centru

 

Zrenjanin- Sportsko-dokumentarni film “Olimpijac sa Begeja”, posvećen proslavljenom zrenjaninskom sportisti, veslaču veka u Srbiji, osvajaču dve olimpijske i jedne svetske medalje Miloradu Stanulovu, biće premijerno prikazan u petak, 5. novembra, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina, s početkom u 19 časova.

Na dan kada je, pre 43 godine, Stanulov na dalekom Novom Zelandu osvojio bronzanu medalju na svetskom prvenstvu, Evropski grad sporta predstaviće javnosti još jedan projekat usmeren ka negovanju kulture sportskog sećanja, bogate tradicije i visokih sportskih dometa naših sugrađana.

Milorad Stanulov rođen je 1953. godine u Zrenjaninu. Sportsku karijeru počeo je u Veslačko-kajakaškom klubu “Begej 1883” 1970. godine i kao aktivan takmičar u njemu proveo punih 18 godina. Državni prvak bio je 12 puta, balkanski pet puta, šampion Mediteranskih igara u Splitu, 1979. godine, uz već pomenute najveće uspehe – bronzanu medalju u skifu na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu 1978. godine, srebrnu u dubl-skulu sa Zoranom Pančićem, članom VK “Danubius” Novi Sad, na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. godine i bronzanu, takođe s Pančićem, u Los Anđelesu 1984. godine. U anketi lista “Ekspres Politika” proglašen je 1997. godine za “Veslača veka” u Srbiji.

Bio je istaknuti sportski radnik, dobitnik brojnih sportskih i društvenih priznanja, član sportskih foruma i organizacija, a uz završen ekonomski fakultet, bio je zaposlen u “Elektrodistribuciji” Zrenjanin, odakle je i penzionisan, 2018. godine.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap