Zamenik gradonačelnika grada Zrenjanina Saša Santovac jednoglasno je  izabran za novog predsednika Fudbalskog saveza grada Zrenjanina na današnjoj sednici Skupštine održanoj u Velikoj sali Kulturnog centra. Santovac će na ovoj poziciji zameniti Predraga Tatića koji je vršilac dužnosti od 21. aprila 2021. godine.

Izbornoj Skupštini prisustvovali su Vukosava Đapić Atanacković generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina, predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić i proslavljeni fudbaleri Duško Tošić i Darko Kovačević. 

Izbornoj Skupštini FSG Zrenjanin prisustvovalo je 33 od ukupno 37 delegata. Santovcu je poveren četvorogodišnji mandat, te bi on na čelu ove fudbalske organizacije trebalo da bude u periodu od 2021. do 2025. godine.

Sportski direktor Fudbalskog kluba Radnički Darko Tošić i Branislav Pandurov  izabrani su za potpredsednike izvršnog odbora FSGZ, dok će funciju sekretara obavljati Miran Pantelić.

 

Saša Santovac zahvalio se na ukazanom poverenju i izrazio veliko zadovoljstvo što izbornoj Skupštini prisustvuju fudbaleri koji su ponikli u Zrenjaninu.

„Fudbalski savez grada Zrenjanina će sve učiniti da podizanjem svojih stručnih i organizacione kapaciteta odgovori svim izazovima koji se stavljaju pred Savez u cilju realizacije postavljenih zadataka. Zajedno sa svima vama koji činite moj tim potrudiću se da sve ovo i ostvarimo“, rekao je Santovac.

Novoizabrani predsednik Saša Santovac uručio je po tri lopte za svaki  klub FSGZ.

 

Članovi izvršnog odbora su Tošić Darko, Ivan Mikalački, Velibor Mladenović, Branislav Pandurov, Rajko Kapelan, Zoran ilijašev, Nikola Josimov, Milan Miščević, Slobodan Repac i Arsen Plahin.