Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 4 saobraćajne nezgode, od toga 1 sa povređenim licima i 3 sa materijalom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 lice je teže povređeno. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 150.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – 1 i nepropisne radnje vozilom – 3.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 27 učesnika u saobraćaju i izdat je 81 prekršajni nalog. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 11 vozača, od toga, 4 vozača – ostala isključenja i 7 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 3 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila.