Zrenjanin- Pogledajte program Kulturnog centra do kraja decembra:

DEČJA BALETSKA PREDSTAVA „KNjIGA O DžUNGLI“

Dečja baletska predstava „Knjiga o džungli“ baletskog studija Stejdž (STAGE) biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 24. decembra sa početkom u 17 časova.

Baletski studio „Stejdž“ i ove godine izvodi baletsku predstavu po motivima poznatog romana „Knjiga o džungli“ koja je urađena u produkciji ovog baletskog studija. U predstavi učestvuju svi članovi studija, koreografiju su uradile Aleksandra Tot, Ljiljana Graor i Andrea Tot, a režiserka predstave je Aleksandra Tot.

Predstava kroz igru govori o prijateljstvu i osećaju pripradnosti. Kroz razigrane i dinamične koreografije predstava šalje i pouku o važnim ljudskim vrednostima poput hrabrosti, prijateljstva i pravednosti.

Predstava traje oko 65 minuta. Cena ulaznice je 350 dinara.

ONLAJN DEČJI PROGRAM

U subotu, 25. decembra u okviru dečjeg programa Kulturnog centra u 10 časova na Fejsbuk strani KCZR održaće se radionica umetničkog studija “Kolorino“ koju će voditi Sanela Dunđerski.

U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR, ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju se na elektronsku adresu: nikoleta@kczr.org
Pokrovitelji programa su: Grad Zrenjanin, „Persu marketi“ i prodavnica sportske opreme i rekvizita „Ajron“ (Iron)

 

BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA

U nedelju, 26. decembra od 10 do 14 časova u Kulturnom centru Zrenjanina biće održana BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA (prodaja, zamena, kupovina). Informacije: 061/2952592.

 

NOVA HIT DEČIJA PREDSTAVA „ TRI MUSKETARA I PRIČA O DEDA MRAZU“

U Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 29. decembra u 18 časova biće izvedena dečja novogodišnja predstava „Tri musketara i priča o Deda Mrazu“. Predstava je avantura sa akrobacijama i mačevanjem, a mladi i poznati glumci prenose dobru atmosferu i podstiču decu na smeh. Karte će se prodavati na biletarnici Kulturnog centra po ceni od 500 dinara. Dodatne informacije na broj telefona: 023/566-712.

 

Da li ste čuli za priču sa puno čara –  priču o tri Musketara ?  Priču o hrabrim podvizima, o ljubavi i moći, o prijateljstvu i samoći.  O značenju «Svi za jednog – jedan za sve»!

U našoj adaptaciji priče o tri musketara pratimo priču o D’Artanjanu. Mladi i hrabri, mada tvrdoglavi, D’Artanjan kreće na put u Pariz da postane Musketar. Međutim, nailazi na razne nevolje, što zbog svoje prgavosti što zbog borbe da pomogne kralju Luju Četrnaestom.
Da bi uspeo mora da nauči šta zaista znači biti musketar.
Priča je isprepletana sa velikim problemom u koji je upao Deda Mraz noseći deci poklone .
Hrabri musketari mu priskaču u pomoć , pobeđuju negativce i spašavaju Novu godinu.

Igraju:
– Stojan Đorđević
– Ivan Mihailović
– Vaja Dujović
– Mateja Popović
– Stefan Ilić Frta
– Božidar Marović
– Dušan Popović

 

 

U TOKU LIKOVNI SALON 30X30

U Kulturnom centru Zrenjanina do kraja decembra otvaren je 16. Likovni salon 30X30. U okviru izložbe predstavljaju se radovi najuspešnijih učesnika ovogodišnjeg Likovnog konkursa 30X30 koji je u septembru, ove godine, raspisao Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem.

Na ovogodišnji likovni konkurs prijavilo se 247 autora iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije i Slovenije. Žiri u sastavu Ana Stanar, istoričarka umetnosti, mr Vukašin Milović, vajar i mr Milutin Mićić, akademski slikar odabrao je 25. novembra radove 195 autora za izlaganje na ovogodišnjem salonu i dodelio tri nagrade. Prvu nagradu je dobila Milana Lana Paunović (Rajšić), drugu nagradu Nenad Vacić a dobitnik treće nagrade je Zoran L. Pantelić.
Likovni salon u Zrenjaninu biće otvoren do kraja decembra 2021. a nakon toga gostovaće u Beogradu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu.

 

KNjIŽEVNI KONKURS „SLOBODNA TEMA 2021.“

Kulturni centar Zrenjanina i IP Media 023 u saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Zrenjanina po drugi put raspisuju književni konkurs pod nazivom “Slobodna tema 2021.” za neobjavljene pesme i priče. Konkurs je otvoren do 31. decembra 2021. U prilogu, na sajtu Kulturnog centra, pogledajte konkursne propozicije: https://kczr.org/knjizevni-konkurs-slobodna-tema-2021/

 

 

Organizator zadržava pravo izmene programa.

Programi se organizuju poštujući sve propisane i predviđene mere zaštite zbog prisustva virusa Kovid-19.

Obavezno je nošenje maski u svim zatvorenim i otvorenim prostorima prilikom organizacije programa, ograničen broj prisutne publike, propisana dezinfekcija i držanje fizičke distance. Unapred Vam se zahvaljujemo na poštovanju navedenih mera prilikom dolaska u Kulturni centar Zrenjanina.