Zrenjanin- Dvanaest preduzetnica danas je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće potisalo ugovore za dobijanje sredstva na osnovu konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanja razvoja ženskog preduzetništva za 2021. godinu.

U ime grada ugovore je potisao gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

„Grad je prvi put raspisao konkurs  za pružanje podrške za ekonomsko osnaživanje žena i za tu namenu izdvojio 2 milona dinara. Pravo za podnošenje prijava na osnovu Programa na Javni poziv imali su Mali i mikro privredni subjekti i preduzetnice, kao i nezaposlene žene evidentirane u Nacionalnoj službi za zapošljavanje – filijala Zrenjanin sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina. Finansijska pomoć se dodeljuje korisnicama jednokratno i nepovratno, u najvišem iznosu do 200.000 dinara za privredne subjekte koji će biti osnovani nakon donošenja rešenja, odnosno 100 000 za privredne subjekte koji su osnovani ne ranije od 1. novembra 2019. godine. Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za nabavku mašina/opreme u 2021. godini. Komisija koja je inicirala ovaj konkurs uradila je dobar posao, a rezultat toga je da po prvi put u Zrenjaninu imamo jedan poziv ovakvog tipa“, rekao je gradonačelnik Salapura.

„Grad Zrenjanin je prvi put raspisao konkurs  za pružanje podrške za ekonomsko osnaživanje žena, odnosno za razvoj ženskog preduzetništva. Sa velikim  zadovoljstvom mogu da istaknem da je bilo dosta prijava i da su upravo delatnosti kojima se naše sugrađanske bave  izuzetno različite od pekarskih, pravljenje lampi, do šišanje kućnih ljubimaca, pokazatelji da u okviru ženske populacije zaista postoji potencijal za razvor preduzetništva. Cilj konkusra je  stvaranja uslova da se one zaposle, samozaposle i dalje razviju svoje poslovanje. Grad Zrenjanin će pratiti razvoj projekta i potruditi se da u narednom periodu obezbedi još bolju podršku za razvoj ženskog preduzetništva i da stvori što bolje uslove kako bi svi mi  na tom putu razvoja pronašli naše mesto i razvijali svoje ideje“, rekla je Jelena Travar Miljević, predsednica komisije.

 

Mnogo mi znače sredstva koja sam dobila od grada Zrenjanina za razvoj posla koji sam pokrenula i uložiću ih za kupovinu mašine koja mi je potrebna za rad“, rekla je Snežana Bubnjević iz Perleza.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva za realizaciju projekta „Klikom do zrenjaninskih vesti.“