HUMANITARNA AKCIJA: Prikupljanje paketića za decu iz materijalno ugroženih porodica

 

Okupljeni oko ideje da predstojeće praznike ulepšaju deci iz materijalno ugroženih porodica, grupa dobrih ljudi prošle godine je na društvenim mrežama, pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja novogodišnjih paketića u kojoj je sakupljeno 4837 paketića za decu iz 2047 porodica.
Ove godine, akciji koja traje do subote, 25. decembra, pridružilo se čak 20 gradova. Prihvatni centri otvoreni su u Subotici, Novom Sadu,  Zrenjaninu, Vršcu, Kikindi, Inđiji, Rumi, Bačkoj Topoli, selu Đala,  Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Kruševcu, Šabcu, Lapovu, Smederevu, Beogradu i Vranju.
– Prošle godine okupili smo se spontano sa ciljem da ulepšamo praznike mališanima iz materijalno ugroženih porodica i za veoma kratko vreme uspeli smo da aktiviramo veliki broj dobrih ljudi. Podržali su nas brojni mediji, ali i javne ličnosti koje su nam pomogle u ovoj humanitarnoj priči. Raduje me da smo ove godine probudili i nove gradove. Da podsetim da će svi paketići koji se prikupe u određenim mestima, biti podeljeni ugroženim porodicama koje u njima žive. Sve što je potrebno da uradite kako bismo zajedno ulepšali praznike mališanima je da u jednu ukrasnu kesu ubacite nekoliko slatkiša, slanih grickalica i sokića i uz lepu poruku, paketić odnesete u prihvatni centar u vašem mestu – rekao je Branko Prčić, inicijator humanitarne akcije.
Svi Zrenjaninci koji žele da se priključe akciji,  na kraju još jedne teške godine koju ostavljamo za sobom, paketiće mogu da ostave na Dečjem odeljenju Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ svakog radnog dana od 8 do 19 časova, a subotom od 9 do 13 časova. Biblioteka ovu humanitarnu akciju realizuje u koordinaciji sa sugrađanima okupljenim oko grupa: „Obrok za porodicu – Zrenjanin“ i „Tate za decu – Zrenjanin“.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap