Zrenjanin- Ispitivanje zadovoljstva korisnika sprovodi se od 01. do 30. decembra na teritoriji Grada Zrenjanina. Upitnik se može popuniti elektronski na sajtu preduzeća i Grada, preuzeti i popuniti u Korisničkom centru u Petefijevoj 3, kao i u pojedinim mesnim zajednicama.

U periodu od 01. do 30. decembra JKP „Vodovod i kanalizacija“ i Grad Zrenjanin sprovode ispitivanje zadovoljstva korisnika uslugama JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

Ispitivanje se sprovodi na teritoriji Grada Zrenjanina, dakle u samom Zrenjaninu i u svim naseljenima mestima gde ovo preduzeće pruža svoje usluge.

„Ispitivanje zadovoljstva korisnika je zakonska obaveza, ali i način da, na osnovu prikupljenih podataka, unapredimo kvalitet usluga, međusobnu komunikaciju i bolje odgovorimo na potrebe korisnika“, ističu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Ispitivanje se sprovodi u skladu sa „Metodologijom sprovođenja ispitivanja zadovoljstva korisnika“ koju je usvojila i publikovala Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) uz pomoć države Švedske, a u čijoj izradi je ispred Grada Zrenjanina učestvovalo JKP „Vodovod i kanalizacija“. Prvo ispitivanje u Srbiji po pomenutoj Metodologiji sprovelo je upravo ovo preduzeće.

Upitnik je ANONIMAN i sadrži pitanja koja se odnose na kvalitet  osnovnih usluga – snabdevanje vodom i prikupljanje i odvođenje fekalnih otpadnih voda, ali i pitanja koja se odnose na kvalitet uspostavljenih kanala komunikacije i odgovora na podnete reklamacije i zahteve. Na kraju upitnika korisnicima se pruža mogućnost da ostave komentar, iznesu kritiku ili pohvalu koja se odnosi na rad preduzeća.

Po okončanju ispitivanja javno će biti objavljeni rezultati, odnosno izveštaj o sprovedenom ispitivanju.

Sve aktivnosti tokom ispitivanja će biti usaglašene sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i usvojenim merama za sprečavanje širenja koronavirusa.

Korisnici upitnik mogu popuniti elektronskim putem na sajtu JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin (http://www.vikzr.rs/) i sajtu Grada Zrenjanina (www.zrenjanin.rs). Na sajtu preduzeća upitnik se nalazi na naslovnoj strani u gornjem desnom uglu, kao i u delu KORISNICI – POPUNITE ANKETU.