Sečanj- I pored teške sutuacije koja je izazvana globalnom krizom pandemije ovu  godinu na poslovnom planu završavamo zadovoljni i u narednu 2022. godinu ulazimo sa puno optimizma i elana da nastavimo sa realizacijom započetih projekata.

 

 

„Naše redovne aktivnosti prevashodno su se odnosile na promociju naše opštine. Učestvovali smo na mnogim manifestacijama, a prvenstveno bih izdvojila nastup na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, gde smo imali priliku da prezentujemo našu opštinu na najbolji način. Uvek se trudimo da damo priliku malim proizvođačima domaće radinosti da svoje proizvode mogu da promivišu u okviru izložbenog prostora naše organizacije i na taj način učinimo na se njihovo poslovanje podigne na jedan viši nivo.“, rekla je Miljana Milošević, direktorka Turističke organizacije opštine Sečanj.

NEGOVANJE TRADICIJE I OBIČAJA U OPŠTINI SEČANJ

„Akcenat uvek stavljamo na negovanje tradicije, naših običaja, domaće radinosti, lokalni gastronomski specijaliteti su adut koji uvek prolazi i izazivaju veliku pažnju gde god da se pojavimo. Mi smo jedna rašolika sredina koja može mnogo da ponudi. Upravo kroz organizaciju različitih manifestacija želimo sve naše vrednosti da objedinimo u jedno i pokažemo ono naše najvrednije. Izdvojila bih uspešno raealizovanu izložbu „Muzej u školama“ koja je urađena u saradnji sa Narodnim muzejom iz Zrenjanina i nadamo se da je ovo tek početak jedne uspešne saradnje koja treba da doprinese da se u našoj opštini što se tiče kulture i umetnosti neke stvari UNAPREDE. Nažalost zbog opšte poznate situacije sve manifestaccije su se održale u manjem obimu nego kakao je prvobitno planirano. Mešani opštine Sečanj i posetioci iz drugih krajeva mogli su da uživaju u već tradicionalnoj manifestaciji „Tamiški dani opštine Sečanj“. Foto safari Jaša Tomić 2021. i ove godine okupio je veliki broj fotografa i zaljubljenika u fotografiju, koji su na naše veliko zadovoljstvo pronašli insiraciju u motivima Jaše Tomića i okoline.  Izdvojila bih po prvi put održanu manifestaciju „Miholjski susreti sela“ koja je realizovana uz podršku Ministarstva za brigu o selu sa ciljem da se ožive male seoske sredine.  Od izuzetne je važnosti da se održala jedna ovakva manifestacija, koja je privukla veliki broj posetilaca i otvorila neke nove vidike, a takođe je i probudila svest kod lokalnog stanovništva da malim aktivnostima i međusobnom saradnjom mogu da učine mnogo na unapređenju kvaliteta života u malim selima“,istakla je direktorka.

LOVNI TURIZAM VELIKI POTENCIJAL OPŠTINE SEČANJ

 

„Lovni potencijali predstavljaju najatraktivniji resurs kojim opština Sečanj raspolaže. Iz razloga što lovni turizam ima dugu tradiciju u poslednje vreme radimo dosta na unapređenju ovog vida turizma. Završena je kompletna rekonstrukcija i opremanje Lovačkog doma u Sečnju kao polazne tačke okupljanja i boravka lovaca. Projekta je podržan od strane Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije uz učešće lokalne samouprave“, naglasila je Miljana Milošević.

Turistička organizacija opštine Sečanj je upravo kroz izradu svojih strateških, razvojnih i planskih dokumenata zacrtala  jasan pravac u kom smeru će da razvija svoje područje, a pre svega akcenat je na razvoju svesti svih društvenih činilaca u pogledu mogućnosti razvoja privrede i podizanja kvaliteta života svih građana opštine Sečanj.