Foto:arhiva

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 4 saobraćajne nezgode, od toga, 3 sa nastradalim licima 1 sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 lice je teže povređeno, a 6 lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 380.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – dve, neustupanja prvenstva prolaza – jedna i nepropisne radnje vozilom – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 45 učesnika u saobraćaju i izdato je 188 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključen 31 vozač, od toga, 5 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere, 9 vozača – ostala isključenja, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem psihoaktivnih supstanci i 14 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu, dok su 2 vozača zadržana zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a 1 vozač zbog odbijanja da se podvrgne droga testu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice.