Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura najavio je danas, prilikom obeležavanja školske slave Svetog Save, da će svi đaci sa teritorije Grada Zrenjanina, koji na jesen polaze u prvi razred osnovne škole, dobiti besplatne udžbenike.

– Grad Zrenjanin će za sve đake koji polaze u školu 1. septembra godine obezbediti besplatne udžbenike, uz besplatne đačke torbe i pripadajući pribor, kao što je bilo i do sada. To je još jedan vid pomoći grada i naš doprinos roditeljima đaka prvaka da svoje mališane što lakše pripreme za veliki i značajan događaj, polazak u školu – rekao je gradonačelnik.

On je danas posetio najveću gradsku osnovnu školu, “Petar Petrović Njegoš”, i kao kum prisustvovao obeležavanju školske slave Svetog Save. U skromnijoj svečanosti u odnosu na neke ranije školske godine i bez prisustva učenika, uz rezanje slavskog kolača, on je kumstvo predao dr Igoru Kitareskuu, direktoru zrenjaninske Opšte bolnice.

Gradonačelnik Salapura je poručio da je Savindan je važan za sve škole, jer se na taj način čuva uspomena na prvog srpskog arhiepiskopa i velikog prosvetitelja, koji je pokazao šta znači praštanje, ljubav, dostojanstvo, čast i znanje.
– Sveti Sava je postavio temelje obrazovanja, prosvetiteljstva, pravde i istine i srpski narod je srećan što ima takvu ličnost u svojoj istoriji. Svetosavlje je put kojim moramo da idemo i ja svim nastavnicima, direktorima, prosvetnim radnicima, a posebno đacima u školama na teritoriji našeg grada upućujem srdačne čestitke povodom školske slave Svetog Save – istakao je gradonačelnik Zrenjanina.

Izvor:zrenjanin.rs