Jubilarni, deseti po redu, Festival čvaraka biće održan 19. februara, na Sportskom centru „Lehel“ u Mužlji. Takmičenje u pravljenju domaćih čvaraka počeće u 11h.

Organizatori će učesnicima obezbediti 5 kg slanine, od koje će takmičari žiriju morati da predaju po 150 gr čvaraka i isto toliko pečene slanine. Takmičarima je dozvoljeno da budu kreativni i da ono što predaju žiriju, bude dekorisano, lepo i na oko.

U okviru ovogodišnje jubilarne manifestacije, po prvi put će biti održan i Festival rakije, takmičarskog karaktera. Učesnici će na licu mesta članovima žirija predati uzorke svojih domaćih rakija od 0,5 litara, a kotizacija iznosi 300 dinara po uzorku.

Pogledajte kako je bilo 2020. godine na „Čvarak festu“ u Mužlji (VIDEO)

 

Tokom celodnevne manifestacije, posetioci će moći da probaju ili da kupe čvarke, kobasice, mekike, slanine, šunke, sir i ostale zimske đakonije.

Oni, koji žele da izlože svoje domaće proizvode, mogu da se prijave na broj telefona 064/358-75-10.

Prvobitni cilj događaja jeste da se čvarci predstave kao jedan mužljanski „brend“, tj. specijalitet, i zbog toga domaćini upućuju posebnu molbu svim izlagačima, da na manifestaciji ne peku čvarke radi lične prodaje.