Reklama

Festival rakije i čvaraka u Mužlji okupio rekordan broj posetilaca (VIDEO+FOTO)

 

Jubilarni, deseti po redu, Festival čvaraka okupio je danas u Mužlji rekordan broj ljubitelja tradicionalnih specijalisteta sa ovih prostora.

 

Deseti “Čvarak fest” održan je na stadionu Lehel u Mužlji, a po prvi put je održan i festival rakije, takmičarskog karaktera.

 

Na ovogodišnjem takmičenju, za najukusnije čvarke, prijavilo se preko dvadeset ekipa. Takmičari su imali zadatak da od dobijenih 5 kilograma slanine pripreme najbolje čvarke i bilo im je dozvoljeno da budu kreativni i da ono što predaju žiriju, bude dekorisano, lepo i na oko.

 

U okviru ovogodišnje jubilarne manifestacije, po prvi put se birala najbolja rakija, učesnici su članovima žirija predali uzorke svojih domaćih rakija od 0,5 litara.

 

 

 

 

Žiri je bio na “slatkim” mukama i imao težak zadatak da izabere najbolje čvarke, a kako je to izgledalo  pogledajte u videu:OVDE

 

 

Veliki broj posetilaca imalo je priliku da  na štandovima  kupi suhomesnate proizvode, rakiju, domaće kolače, kao i da probaju ovčji i svinjski paprikaš.

 

Festival čvaraka organizuje se sa ciljem očuvanja običaja topljenja banatskih čvaraka i slanine.

„Recept za najbolje čvarke je vrlo jednostavan, potreban je dobar materijal, usuti samo malo vode, bez previše barenja i kad su gotovi samo ih malo procediti“ ističu takmičari.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Marketing

Vremenska prognoza

loader-image
Zrenjanin, RS
17:57, 25.04.2024.
temperature icon 14°C
isprekidani oblaci
Humidity 47 %
Pressure 1009 mb
Wind 10 Km/h
Wind Gust Vetar: 10 Km/h
Sunrise Izlazak sunca: 05:35
Sunset Zalazak sunca: 19:36