Zrenjanin- Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ obnovila je kompletnu opremu, za odeljenje kardiologije, sredstvima dobijenim od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo u iznosu od 12.828.000 dinara.

 

„Zrejaninska bolnica je ove godine od strane Ministarstva zdravlja i Pokrajinske vlade dobila sredstva od oko 68 milona  dinara za različitu opremu. Za jedan kvalitetan i dobar rad potrebno je  da se stalno obnavlja oprema, nabavljeni su mikroskopi i mikroton za patologiju, dva operaciona stola i trenutno je u fazi nabavka jednog specijalnog ultra zvuka premium klase za odeljenje radiologije, gde će se raditi vaskularni i abdominalni ultra zvukovi. To  će biti aparat premium klase kakav zrenjaninska bolnica još uvek nema“, rekao je  v.d. direktora Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ dr Igor Kitaresku.

„13 miliona dinara dobili smo od Pokrajinske vlade i sredstva su uložena u u kardiološku opremu u ergotraku,  rego bicikl, stres ergo i holterske jedinice što znači da smo potpuno obnovili opremu u oblasti kardiologije što za građane Zrenjanina, a i šire znači da će uz moderene i kvalitetne aparate i kvalifikovane lekare dobiti najkvalitetniju moguću medicinksu negu“, istakao je  dr Igor Kitaresku.

 

„Svim tim novim aparatima pridružen je nov  softverski deo koji nas  povezuje  sa Institutom za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, što znači da se rezultati mogu automatski očitati i na Institutu. Ovo je projekat Ministarstva zdravlja u okviru kojeg  se velike bolnice poput somborske, subotičke i zrenjaninske, koje se ističu kao regionalni centri u budućnosti povežu sa Institutom u Kamenici i da pacijenti budu zbrinjavani najbrže i najkvalitetnije“istakao je dr Igor Kitaresku.

On je istakao da je bolnica u prethodnom periodu dobila i novi sanitet od Pokrajinske vlade i pored toga veliki broj aparata i respiratora od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za kovid.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva za realizaciju projekta „Klikom do zrenjaninskih vesti.“