Drugi dan Kobasicijade u Belom Blatu okupio je veliki broj posetilaca i izlagača. Miris pečenih, suvih i svežih kobasica širio se danas Belim Blatom nadomak Zrenjanina.

Ljubitelji tradicionalnih domaćih jela imali su priliku da degustiraju i kupe kobasice, domaću slaninu, čvarke, rakiju, vino, kao i domaće kolače.

Ove godine takmičilo se 45 ekipa, koje su imale zadatak da od dobijenih namirnica pripreme što bolju kobasicu. Ekipe su predale žiriju 30cm pečene i 30cm sveže kobasice.

Žiri u sastavu: Radovan Subin, međunarodni sudija za ocenjivanje hrane i pića,  Miroslav Medurić -Čika, osnivač i organizator čuvene Turijske kobasicijade, Michal Madacky, umetnički fotograf i iskusni proizvođač kobasica i kulena i  Goran Štulić, koordinator žirija, imao je težak zadatak da  oceni tok pripremanja kobasica, estetski izgled sveže kobasice, ukus i izgled pečene kobasice, kao i dekoraciju stola i posluženja.

Takmičarima je obezbeđeno 5kg svežeg svinjskog mesa, 10m creva, poklon paket i uređeno takmičarsko mesto, dok je obaveza takmičara bila da ponesu ručnu mašinu za mlevenje mesa, punilicu za kobasice, začine i pribor za pripremu pečenih kobasica.

Organizator Kobasicijade je, za najbolje takmičare, obezbedio  vredne nagrade: punilicu za kobasice, svinju mangulicu tešku 130 kilograma, profesionalni mesarski sto, pehare i priznanja.

POGLEDAJTE U VIDEO PRILOGU KAKO JE BILO DRUGOG DANA NA 8. KOBASICIJADI U BELOM BLATU:OVDE

Priređen je i bogat kulturno- umetnički i muzički program koji je održan na centralnoj bini u velikom party šatoru posebno uređenom za ovu priliku. Goste su drugog dana manifestacije zabavljali tamburaši i rok bend Nostradamus.

POGLEDAJTE KAKO JE BILO PRVOG DANA 8. KOBASICIJADE U BELOM BLATU OVDE

Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin u organizaciji Mesne zajednice Belo Blato i Turističke organizacije grada Zrenjanina.