Zrenjanin- Čelnici Rukometnog saveza Srbije i Vojvodine posetili su danas Osnovnu školu “Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu i predstavnicima te škole i Rukometnog kluba “Proleter” uručili donaciju – nove rukometne golove i lopte. Poseta je organizovana povodom kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo između rukometašica Srbije i Švedske, koja se igra u “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu u četvrtak, 3. marta, s početkom u 18 časova.

U delegaciji Rukometnog saveza Srbije bili su predsednica Milena Delić i generalni sekretar Svetozar Stanković, dok su ispred Rukometnog saveza Vojvodine u Zrenjaninu danas boravili Rajko Prodanović, generalni sekretar i Tanja Medved, predsednica takmičarske komisije i direktorka lige mlađih kategorija Vojvodine.

U ime domaćina, čelnike rukometnih saveza pozdravili su Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina, Milan Milošević, predsednik Rukometnog kluba “Proleter”, trener seniorske ekipe Momir Rnić i Miroslav Brnjoš, direktor Osnovne škole “Žarko Zrenjanin”. Prisustvovao je i generalni sekretar Saveza za školski sport Vojvodine, naš sugrađanin Jovan Lekić.

Vukosava Đapić Atanacković poželela je gostima dobrodošlicu u ime Sportskog saveza grada i u ime gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure, i pozvala sugrađane da u četvrtak ispune “Kristalnu dvoranu” i pruže punu podršku selekciji Srbije.

Milena Delić uručila je rukometne golove direktoru OŠ “Žarko Zrenjanin” Miroslavu Brnjošu, dok je lopte primio predsednik RK “Proleter” Milošević i odmah ih podelio najmlađim rukometašima kluba, koji su prisustvovali treningu.
Predsednica RSS izrazila je zahvalnost i zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom nacionalnog Rukometnog saveza i Grada Zrenjanina, gradonačelnika i njegovih saradnika, kao i rukometnih radnika iz našeg grada.
– Uvek se rado vraćamo u Zrenjanin, grad s dugom rukometnom tradicijom i kroz tu saradnju razmenili smo i mnoge ideje, kako i na koji način da još više promovišemo rukometni sport i vratimo decu na rukometne terene. Ovo je jedinstvena prilika, posebno što naša ženska reprezentacija trenutno boravi u ovom gradu i priprema se za kvalifikacionu utakmicu u četvrtak – istakla je Milena Delić i takođe pozvala sve ljubitelje rukometa, posebno decu koja treniraju taj sport, da dođu da podrže našu reprezentaciju i pomognu joj da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo.

S obzirom da su tri poslednje utakmice naših reprezentacija u Zrenjaninu, muške i ženske, završene pobedama, predsednica RSS rekla je da bi volela da se ta lepa tradicija nastavi i u utakmici protiv Šveđanki.

Na donaciji su zahvalili predsednik RK “Proleter” Milan Milošević i direktor OŠ “Žarko Zrenjanin” Miroslav Brnjoš. Milošević je istakao da je “Proleter” stabilan superligaš, u čijim sekcijama trenira oko stotinu dečaka, uz po dvadesetak članova juniorskog i kadetskog sastava i seniorsku ekipu. Za klub je sala u ovoj školi od posebnog značaja, jer se u njoj svakodnevno odvija trenažni proces, naglasio je Milošević.

Sportska sala OŠ “Žarko Zrenjanin” jedina je školska sala u gradu dimenzija rukometnog terena, a škola je druga po veličini na gradskoj teritoriji i pohađa je oko 800 učenika.
– Hvala Rukometnom savezu Srbije i Sportskom savezu grada što su prepoznali našu školu kao bazu za rukomet i ova donacija će nam mnogo značiti. Naša školska ekipa u rukometu je prošle godine bila najbolja u Srbiji i nadam se da ćemo tu tradiciju održati i ubuduće. S obzirom na ukupan broj učenika, to je značajna sportska baza i puno je zainteresovanih da treniraju baš rukomet – kazao je direktor Miroslav Brnjoš i najavio da je u planu i rekonstrukcija parketa u sali, u čemu škola ima podršku grada i Sportskog saveza i to je naredni projekat kojim će se dodatno u školi unaprediti uslovi za bavljenje sportom i fizičkim vaspitanjem.