Zrenjanin- Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  Branko Ružić posetio  je danas zrenjaninsku Medicinsku školu i osnovnu školu u  naseljenom mestu Knićanin. 

Pored ministra školu su posetili i državni sekretar Zoran Kasalović i načelnica školske uprave  Snežana Oluški Vlačić.

„Drago mi je da je  zrenjaninska Medicinska škola u kojoj se danas nalazimo jedna od najboljih škola u Srednjobanatskom okrugu, da ima odličan nastavni kadar“, rekao je ministar prosvete Branko Ružić. 

 

Osnovna  škola u Knićaninu ovom prilikom dobila je donaciju namenjenu  računarskom kabinetu.

„Danas smo posetili i osnovnu školu u naseljenom mestu Knićanin koja zaista  ima dobar nastavni kadar, ima skoro stotinu učenika, ali se nastava  odvija u jednoj rekao bih, već potrošenoj zgradi. Mislim da je važno da zajedno sa Republikom i AP Vojvodina uradimo rekonstrukciju ovog objekta kako bi sačuvali decu u svim mesnim zajednicama, kao i u seoskim sredinama, jer to je  naša strategija obrazovanja do 2030. godine. Da svako dete  u Srbiji ima jednake uslove za školovanje“, istakao je Ružić.

Ministar prosvete Branko Ružić istakao je da, tokom pandemije korona virusa, je ministartvo na čijem je čelu uspelo da održi nivo obrazovanja u našoj zemlji.

„Mogu da izrazim dozu  zadovoljstva, ali i da se zahvalim svim prosvetnim radnicima, nastavnom i vannastavnom osoblju, deci na disciplinovanosti, kao i njihovim roditeljima koji su pokazivali razumevanje. Obrazovno vaspitni rad, proces sticanja, prenošenja znanja, edukacije i digitalna kompetencija na kojoj se radilo još pre izbijanja pandemije su u velikoj meri pomogle da se  sistem prilagodi vanrednim  okolnostima“, rekao je ministar.

 

„Raduje me činjenica da se ova poseta dešava u godini jubileja naše škole,  sedamdesetpetogodišnjici od njenog osnivanja. Zahvaljujem se ministru, jer je prepoznao značaj školovanja  budućih zdravstvenih radnika i što je  u toku prošle školske godine odobrio našoj školi odelenje laboratorijskih tehničara za čiji su nedostatak ukazivale sve zdravstvene ustanove u gradu. Danas je ministar imao prilike da se uveri da nastava i pored toga što se  odvija samo u kabinetima, uz simulaciju bolničkih uslova nije značajno izgubila na kvalitetu“, rekla je direktorica Medicinske škole Sanja Kukolj i ukazala ministru na značaj koji za učenike ove škole ima odlazak  u nastavnu bazu, bolnicu i  zamolila da se što pre nađe model po kojem bi se taj problem rešio.

Bivši i sadašnji učenici Medicinske škole izveli su kulturno umetnički program.