NASTAVAK IZGRADNjE KANALIZACIONE MREŽE U ELEMIRU I KLEKU

U petak 25. marta JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin započelo je radove u okviru nastavka izgradnje fekalne kanalizacione mreže u Elemiru. U pitanju je izgradnja 1416 metara kanalizacione mreže, čime će u potpunosti biti završen sliv 7. Uskoro će započeti i radovi na nastavku izgradnje fekalne kanalizacione mreže u Kleku.

ELEMIR – Geodetskim merenjima i obeležavanjem trase cevovoda JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin je u petak 25. marta započelo radove u okviru nastavka izgradnje fekalne kanalizacione mreže u Elemiru.
U utorak 28. marta započeti su građevinski radovi na izgradnji cevovoda kanalizacione mreže u dužini od 1416 metara.
Radovi koji su planirani da traju 90 dana izvodiće se u delu Proleterske ulice (između Zdravka Čelara i Partizanske), u delu ulice Boška Mijatova (između Zdravka Čelara i Partizanske), i u delovima ulica Zdravka Čelara, Partizanske i Ive Lole Ribara (između Boška Mijatova i Proleterske).
Završetkom pomenutih radova u poptunosti će biti završen sliv 7 kanalizacione mreže u Elemiru, a pokrivenost kanalizacionom mrežom u ovom naseljenom mestu iznosiće 86 procenata. Celokupna dosad izgrađena mreža u Elemiru je u funkciji, meštani je koriste, pa će se njima nakon završetka izgradnje pridružiti i meštani pomenutih ulica.
Vrednost radova sa pdv-om iznosi oko 22,5 miliona dinara, sredstva je obezbedio Grad Zrenjanin, a izvođač radova je JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

KLEK – Grad Zrenjanin i JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin potisali su ugovor o nastavku izgradnje fekalne kanalizacione mreže u naseljenom mestu Klek.
Radovi u okviru treće faze izgradnje kanalizacione mreže u ovom naseljenom mestu, a koje će JKP „Vodovod i kanalizacija“ uskoro započeti, obuhvataju izgradnju crpne stanice u ulici Dragice Pravice, potisnog cevovoda u dužini od 140 metara i gravitacione fekalne kanalizacione mreže u dužini od oko 400 metara.
Celokupna do sada izgrađena kanalizaciona mreža je u funkciji, a završetkom pomenutih radova 86 procenata naseljenog mesta Klek biće pokriveno kanalizacionom mrežom.
Vrednost ugovorenih radova iznosi 8 miliona dinara sa pdv-om, a sredstva za njihovu realizaciju je obezbedio Grad Zrenjani

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap