U Kulturnom centru

ZRENJANIN- U Kulturnom centru sinoć je otvorena retrospektivna izložba „Mi smo taj Uroš Predić“, izložba likovnih radova učenika koji su nastali u periodu od 2006 – 2024. godine.

Organizatori izložbe su Hemijsko-prehrambena i tekstilna škola „Uroš Predić“ i Kulturni centar Zrenjanina. Ovogodišnju postavku, 19. po redu, čine odabrani likovni radovi, koji su bili izlagani prethodnih godina i koji su deo fonda umetničke kolekcije učeničkih radova ove škole. Osim toga izloženi su plakati, fotografije, katalozi i školski časopisi, koji ilustruju veliki kreativni potencijal mladih ljudi razvijan tokom izrade stručnih zadataka, realizacije projekata i u vannastavnim aktivnostima. Na izložbi učestvuje oko 70 autora sa preko 150 radova. Koordinatorka i autorka izložbe je profesorka likovne kulture Dušanka Đorđević. Koautorka postavke je Ana Stanar istoričarka umetnosti i nastavnica likovne kulture.

Na svečanom otvaranju izložbe održana je  i modna revija. Kolekciju su činili odabrani odevni predmeti, koje su izradile i nosile učenice obrazovnog profila Modelar odeće HPTŠ “Uroš Predić“, praćene mentorkama – nastavnicama praktične nastave  Jadrankom Živković, Biljanom Šuntić i Nadom Klepić. Odevni predmeti koji su predstavljeni nastajali su prethodnih 15 godina.

 

Izložba je otvorena do 28. maja a u toku njenog trajanja predviđen je i niz pratećih sadržaja od revije u toku „Noći muzeja“,  niza radionica i aukcijske prodaje humanitarnog karaktera.

U toku sutrašnje večeri, 18. maja u 18 časova održaće se nova modna revija u okviru manifestacije „Noć muzeja“ pod nazivom „Sve je u trendu“.

Odabran je deo kolekcija odevnih predmeta, koje su učenici, predvođeni svojim mentorima, kreirali i izradili ove i prethodnih godina. Kolekciju će upotpuniti modeli nastali kombinacijom postojeće „garderobe iz ormara“, u skladu sa aktuelnim stilovima odevanja mladih. Ovaj deo modne revije je osmislila i organizovala Tea Draganov, učenica 3/5. Modele će nositi učenice ove škole, svih obrazovnih profila.