Počeli su obimni radovi u okviru druge faze rekonstrukcije Gradskog stadiona u Zrenjaninu, a gradilište je danas posetio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Zajedno s gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom i njegovim saradnicima, obišao je ovaj sportski objekat i uverio se da se, kroz ovu fazu radova, značajno menjaju izgled i funkcionalnost stadiona i stvaraju uslovi za razvoj novih sportskih talenata u Zrenjaninu.

Podsećamo da je, u okviru prve faze rekonstrukcije, izgrađena tartan atletska staza i atletsko borilište po standardima Svetske atletske federacije i montirano reflektorsko osvetljenje za potrebe atletskih takmičenja. U okviru druge faze, čija je realizacija u toku, planirana je rekonstrukcija tribina, novinarske lože i ograde oko stadiona, rekonstrukcija svlačionica, fudbalskog terena, postavljanje drugog nivoa rasvete i izvođenje niza građevinskih, stolarskih, tesarskih i elektronstalacionih radova, radi obezbeđivanja kompletne funkcionalnosti objekta.

U toku su radovi na uklanjanju bočnih zidova i toaleta uz zapadnu tribinu, uklanjanju dela zida oko južne tribine stadiona i rekonstrukciji svlačionica i sanitarnih čvorova ispod zapadne tribine, dok se na istočnoj tribini vrši demontaža plastičnih sedišta. Radove izvode preduzeća “Energotehnika Južna Bačka” Novi Sad, “Arhikom” Novi Sad i “BAB gradnja 1986” Vrbas, sa podizvođačima “Bettering” Novi Sad i “Čelik” iz Bačkog Jarka.

Vrednost radova u ovoj fazi procenjena je na 330 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja, izdvojila 250 miliona, a Grad Zrenjanin 80 miliona dinara. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da ukupna ulaganja u rekonstrukciju stadiona iznose nešto više od 570 miliona dinara.

– Prisustvujemo danas nastavku radova, drugoj fazi i sva ova ulaganja će značiti potpuno rekonstruisan stadion, sa svlačionicama, tribinama, rasvetom po standardima za televizijske prenose međunarodnih utakmica, rekonstruisan fudbalski teren i sve ono što je neophodno da zrenjaninski stadion, u tehničkom smislu, postane baza za razvoj talenata, za razvoj fudbala i atletike, ali i za školski sport – naveo je Mirović i dodao da je u pitanju velika zajednička investicija Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina.

– Radovi teku bez problema, izvođači su elitni i nadam se da ćemo u veoma kratkom vremenu, do kraja ove godine, imati mogućnost da prisustvujemo još lepšim sportskim slikama iz Zrenjanina. Grad ima veliku sportsku tradiciju, posebno kada su u pitanju fudbal i atletika, ovde je ponikla i Ivana Španović, rasli su i stasavali mnogi fudbalski asovi. Verujem u budućnost sporta u Zrenjaninu i Banatu i očekujem da ćemo tome doprineti i stvaranjem boljih uslova za bavljenje sportom na ovom stadionu. Nastavićemo da ulažemo sredstva i u druge infrastrukturne projekte na teritoriji Zrenjanina, i u ovoj i u narednim godinama.
Sve što je do sada ulagano u Zrenjaninu realizovano je u planiranim rokovima i vrednostima, čime smo pokazali i odgovornost prema ovom delu naše zemlje – kazao je Mirović.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura zahvalio se predsedniku Pokrajinske vlade na današnjoj poseti i podršci Vlade i Uprave za kapitalna ulaganja na ovom projektu, ali i na podršci celokupnom razvoju našeg grada.

– Ovo je veoma značajna investicija u