Foto. www.zrenjanin.rs

Posle teške bolesti u Zrenjaninu je danas, u 67. godini, preminuo Milan Čežek, predsednik Opštine Zrenjanin u periodu 2000-2004. godine.

Milan Čežek rođen je 22. oktobra 1955. godine u Beloj Crkvi. U Zrenjaninu je završio osnovnu, srednju i višu mašinsku školu, a 1980. diplomirao na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu – smer Informatika.

Iste godine zapošljava se u računskom centru IPK “Servo Mihalj”, na mestu projektanta informacionih sistema. Od 1994. godine bio je zaposlen u zrenjaninskom preduzeću “MPA -informatički inženjering”, a nakon petooktobarskih previranja i promena, kao odbornik Skupštine opštine i član Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), 10. oktobra 2000. godine izabran je na mesto predsednika Opštine Zrenjanin.

Član LSV bio je od maja 1997. godine (bio je i potpredsednik Opštinske organizacije LSV) do septembra 2004. godine, kada postaje član Demokratske stranke.

Po okončanju mandata na mestu predsednika Opštine Zrenjanin, odlazi na mesto pomoćnika Pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine AP Vojvodine, a potom i na funkciju pomoćnika direktora Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine. U tom svojstvu bio je redovan učesnik manifestacije “Evropsko selo” u Zrenjaninu, čiji je jedan od pokrovitelja bila upravo ta pokrajinska institucija.

Bio je i Predsednik Saveta Pokrajinske vlade za korišćenje biomase i otpada u energetske svrhe na teritoriji Vojvodine, član gradskog veća SSSNS i predsednik Gradskog odbora samostalnog sindikata radnika zaposlenih u bankama, osiguravajućim društvima i drugim finansijskim organizacijama Novog Sada.

Penzionisan je oktobra 2020. godine. Za sobom je ostavio suprugu, sina i ćerku.

Vreme i mesto sahrane Milana Čežeka biće naknadno objavljeni.