Foto.arhiva

 

Zrenjanin- Nakon provere rada crpne stanice i potisnog voda koji ide prema Ečki od strane JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin, od ponedeljka 28. marta omogućeno je priključenje meštana Stajićeva na do sada izgrađenu kanalizacionu mrežu u ovom naseljenom mestu. U toku je izrada projektno tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacije u Aradcu.

STAJIĆEVO – U proteklom vremenskom periodu JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin je pokrenulo i pratilo rad crpne stanice u Stajićevu i potisnog voda fekalne kanalizacione mreže koji vodi ka Ečki.
Nakon sprovedenog monitoringa i dobijenih rezultata, koji pokazuju da crpna stanica i potisni vod funkcionišu u najboljem redu, stvoreni su uslovi da se meštani, a u pitanju je oko stotinjak domaćinstava, priključe na do sada izgrađenu kanalizacionu mrežu u Stajićevu.

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin su u ponedeljak 28. marta izašle na teren i meštanima Stajićeva označavali mesta na kojima mogu da priključe svoje objekte i da na taj način počnu da koriste izgrađenu kanalizacionu mrežu.

ARADAC – Nakon što su izvršena geodetska merenja na teritoriji celog naseljenog mesta Aradac i potisnog cevovoda do Zrenjanina (Bagljaš – Zapad), stručne službe JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin rade na izradi projektno tehničke dokumentacije za izgradnju fekalne kanalizacione mreže u Aradcu.
U narednih nekoliko meseci biće završena kompletna dokumentacija, čime će se stvoriti uslovi da se aplicira kod gradskih, pokrajinskih i republičkih organa kako bi se obezbedila sredstva za realizaciju, odnosno početak izgradnje kanalizacione mreže i u naseljenom mestu Aradac.