Zrenjanin- Žene zaposlene u DRÄXLMAIER Group u Srbiji su odlučile da novac koji je kompanija namenila za kupovinu poklona za 8. mart bude dat Domu zdravlja “Dr Boško Vrebalov” Zrenjanin za potrebe stvaranja boljih uslova za rad Savetovališta za zdravstvenu zaštitu žena i Ambulante za juvenilnu ginekologiju. Kompanija je podržala ovu ideju i uz tu svotu izdvojila i dodatni novac i donirali ga Domu zdravlja Zrenjanin.

 

„Humanost, solidarnost i jedinstvo koje su naše koleginice iskazale ovom akcijom je za nas pokazatelj da radimo u izuzetnom kolektivu, na šta smo veoma ponosni!“, rekao je Ralf Kapele, generalni direktor DRÄXLMAIER Group Srbija.

Direktor Doma zdravlja dr med. sci Zdravko Ždrale izrazio je izuzetnu zahvalnost na ukazanoj podršci DRÄXLMAIER Group koja je traje već nekoliko godina, kao i uspešna saradnja ove dve firme.

“Zaposlene žene u DRÄXLMAIER Group ovim gestom su još jednom pokazale koliko su društveno odgovorne, koliko misle na druge žene u svom okruženju i time su uslove u Savetovalištu za žene podigli na još jedan viši nivo. Sa ovakvom saradnjom DRÄXLMAIER Group i naše ustanove, kao i svih drugih zdravstvenih ustanova, garant je da će svi izazovi savremenog vremena biti lakše prevaziđeni”, rekao je dr Ždrale.

Novac od donacije u vrednosti od 630.000 dinara biće usmeren za nabavku stola za ginekološke preglede u Ambulanti za juvenilnu ginekologiju.

„Naša dvogodišnja ideja bila je da odvojimo juvenilnu ginekologiju od adultne. Na taj način naša mlada populacija pacijentkinja biće potpuno odvojena od adultne populacije čime će biti obezbeđeni humaniji pristup pregledima adolescentkinja“, istakao je dr dragan Ilić, načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu žena.