Projekat kompletne rekonstrukcije i opremanja Lovačkog doma u Sečnju je uspešno realizovan, koji je podržan sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u vrednosti 4.000.000,00 dinara. Nosilac projekta je Turistička organizacija opštine Sečanj uz podršku Opštine Sečanj i uz uzajmanu saradnju sa Lovačkim udruženjem.

Zbog svog idealnog turističko-geografskog položaja, u prelepom prirodnom ambijentu, na samo 15 km od graničnog prelaza sa Rumunijom, uz bogat sadržaj koji nudi, objekat može da se unapredi kroz izgradnju smeštajnih kapaciteta za pružanje turističkih usluga smeštaja i organizaciju turističkih poseta za domaće i inostrane turiste. Takođe, organizaciju manifestacija i realizaciju komercijalnog lova na području opštine Sečanj. Objekat ima niz namena koje će realizacijom ovog projekta biti unapređenje.


Objekat je kompletno rekonstruisan, izvršena je zamena starog krova, postavljeni su novi prozori i vrata, pločice podne i zidne, zamenjena je drvena konstrukcija trema sa stubovima, urađena je nova betonska ploča oko objekta, takođe urađen je apartman za smeštaj sa kupatilom i tuš kabinom. Pored toga, objekat je opremljen modernom kuhinjom sa svim potrebnim elementima koji se odnose na pribor i sredstva za rad u kuhinji, sa dve klime, dva televizora, dva šporeta, frižiderom, zamrzivačem, bojlerom, aspiratorom, kompletnim escajgom i dodatnim kuhinjskim priborom, novim drvenim stolicama i stolovima.

„Posle niza aktivnosti koje smo imali od rešavanja imovinsko – pravnih odnosa, pa do realizacije same ideje prošlo je skoro dve godine. Trud se isplatio, devastiran i oronuli Lovački dom je zasijao u punom sjaju. Izuzetno smo zadovoljni, konačno se Sečanj može pohvaliti objektom koji će biti u buduće mesto okupljanja i druženja kako lovaca, tako i mesto organizacije različitih manifestacija i događaja koji će unaprediti kvalitet života u našoj sredini“, rekla je Miljana Milošević, direktorica Turističke organizacije opštine Sečanj  i zahvalila se Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacije, opštini Sečanj, kompaniji “Sveti Nikola”, izvođaču radova firmi “Arshouse”, Projektnom birou „Larh“ i „Art Forma 023“ kao i Lovačkom udruženju.


“Uvek mi je puno srce kada realizujemo ovakve projekte gde je pokazan jedan timski duh i volja, da uradimo nešto korisno i plemenito što će ostati našim budućim generacijama”, rekao je Predrag Rađenović načelnik Srednjobanatskog okruga.


„Naša radost je ogromna, zajedničkom saradnjom uspeli smo da dobijemo objekat koji će doprineti da se lov odvija na jedan kvalitetniji način, a efekti će biti više nego vidljivi. Posle niza godina sada ćemo imati uslove da primimo veći broj kako domaćih tako i stranih lovaca, a vodička služba će moći uspešnije da obavlja svoj posao”, rekao je Milan Boljanović, predsednik Lovačkog udruženja “Tamiš” – Krajišnik.