Zrenjanin- U sredu, 27. aprila, Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ organizuje celodnevni program posvećen razgovorima o prevenciji bolesti zavisnosti, pre svega, narkomanije.
Gosti biblioteke biće volonteri „Reto Centra – Ima nade“ čija je osnovna delatnost rehabilitacija i resocijalizacija osoba koje imaju problem sa bolestima zavisnosti. Volonteri su i sami prošli kroz proces rehabilitacije, a jedan segment njihovog rada jeste edukacija koja je podržana kroz saradnju sa svim državnim institucijama. Lična priča i prenošenje neposrednog iskustva ostavljaju snažniji utisak i na nivou upozorenja shvataju se daleko ozbiljnije, kako je pokazala praksa i gostovanje volontera po školama i u medijima širom Srbije. 
 
Razgovori koji mogu doprineti prevenciji uvek su dobrodošli, posebno kada nam se čini da ih još uvek nema dovoljno. Iz tog razloga, u biblioteci će biti organizovana dva susreta – jedan sa mladima kojima je već u završnim razredima osnovne škole potrebno predočiti kako droga utiče na psihu, porodične odnose, do kakvih ishoda dovodi. 
Drugi susret biće u 16.30 časova organizovan na platou ispred Biblioteke, gde će biti postavljen štand Reto Centra, a svi zainteresovani građani moći da dobiju potrebne informacije i razgovaraju sa volonterima.