Zrenjanin- Sedmi po redu dečji festival „Uskršnje jaje“ održan je danas, 23. aprila, na Trgu slobode.

 

Za male drugare organizatori su pripremili niz zanimljivih igrica, pažljivo biranih u skladu sa starosnom dobi takmičara.

Deca su posebno uživala u uskršnjem gnezdu koje je zapravo igralište za decu napravljeno od slame.

Bilo je tu trke u džakovima, sakupljanja šargarepa, uskršnje gnezdo, lavirint, lov na jaja, nošenje jaja u kašici, najlepše uskršnje jaje…Plasmani su bili u potpuno drugom planu, jer je cilj pre svega bilo druženje, igra i zabava. Svako dete koje je učestvovalo dobilo je neki poklon pažnje.

Festival je organizovan od strane udruženja „Vratimo deci radost u pokretu”, a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina i uz pomoć mnogobrojnih sponzora među kojima je i kompanija Gomex.

Manifestacija je osmišljena tako da obraduje i animira decu i da ih, barem tog dana, odvoji od računara i mobilnih telefona.

Deca su danas imala priliku da se takmiče u različitim sportskim disciplinama, da učestvuju u likovnim i kreativnim radionicama, da posete uskršnji vašar…

 

 

Neke  disciplina u kojima su mališani učestvovali su: pronađi šargarepu, lov na jaja, skakanje u džakovima, nošenje jajeta u kašici i nadvlačenje kanapa, a pomenuti sadržaji će biti propraćeni izložbom radova sa likovnog konkursa.

 

 

Najmlađi su i uživali u dečjem uskršnjem vašaru gde su mali prodavci izlagali svoje rukotvorine, kao i uskršnja zekina kućica i dvorište ukrašeno prazničnim motivima. Za zabavu u dvorištu kućice bio je zadužen zeka, maskota festivala.

DEČJA PIJACA

U okviru manifestacije „Uskršnje jaje“ ispred zgrade Vodotornja održana je i Dečja pijaca na kojoj su najmlađi prodavali: garderobu, udžbenike, knjige i igračke, kao i predmete koje su sami napravili.

Novac prikupljen od prodatih proizvoda sa zajedničke tezge biće potrošen u humanitarne svrhe.

Dečju pijacu organizovala je Unija poslodavaca – Sekcija za žensko preduzetništo.