Zrenjanin- Zbog pitanja kojima se građani obraćaju JKP „Vodovod i kanalizacija“, a koja se odnose na vraćanje infrastukture (putne i one na zelenim površinama) u naselju Ruže Šulman u prvobitno stanje nakon završetka radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u ovom naselju želimo da ukažemo na sledeće činjenice i time otklonimo sve dileme:
Svi radovi koji se odvijaju u okviru rekonstrukcije kompletne vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman, stare više od 50 godina, vrše se planski i u zadatim rokovima.

„U potpunosti su završeni građevinski radovi na postavljanju 2,5 km nove vodovodne mreže, izgrađeni su šahtovi na zelenim površinama i ispred svakog objekta, izmešteni su vodomeri iz objekata u novoizgrađene šahtove, postavljeno je 10 novih podzemnih hidranata, ugrađeni su ventili za svaki objekat i za svaki krak vodovodne mreže, svih 48 objekata je priključeno na novu vodovodnu mrežu, u dva navrata je testirana i dezinfikovana mreža i ono najvažnije svi objekti se snabdevaju vodom iz nove mreže. Preostalo je da se izvrši praćenje rada (monitoring) novoizgrađene mreže, koje je u toku, nakon toga povezivanje krajnjih tačaka krakova vodovodne mreže (u pitanju su ograđeni iskopi koji su ostali nezatrpani) na novoizgrađeni deo glavnog voda i vraćanje javnih površina, putnih i zelenih, u prvobitno stanje. Aktivnosti na povezivanju krakova na glavni vod i vraćanje infrastrukture u prvobitno stanje trebale su biti sprovedene krajem ove nedelje, ali su zbog najave obilnih padavina odložene za kraj naredne nedelje, odnosno kada se stvore potrebni vremenski uslovi. Iako odložene i te aktivnosti će biti sprovedene u okviru zadatih rokova.
Dakle, sve aktivnosti se sprovode planski i biće realizovane u potpunosti i u za to predviđenom roku“, navodi se u saopštenju JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin koristi priliku da se zahvali svim stanovnicima ovog naselja na strpljenju i razumevanju tokom neophodnih višesatnih isključenja koja su bila neophodna kako bi se svih 48 objekata priključilo na novoizgrađenu vodovodnu mrežu.