U okviru bioskopskih projekcija Kulturnog centra u sredu, 25. maja publiku i ljubitelje čuvenog «Top Gana» očekuje nastavak ovog velikog filmskog hita pod nazivom: „Top Gan – Maverik“/ Top Gun Maverick. Pretpremijerna projekcija filma održaće se u sredu, 25. maja.

Filmske projekcije zakazane su i u četvrtak, 26, subotu, 28. i nedelju, 29. maja. Projekcije počinju u Velikoj sali Kulturnog centra u 20 časova.

Reditelj filma je Džozef Kosinski. Pored Toma Kruza igraju Val Kilmer, Dženifer Koneli, Džon Ham i Majls Teler.

 

Cena ulaznice je 250 dinara a karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije.

 

„Nakon više od 30 godina služenja u Mornarici, kao jedan od najboljih pilota, Pit „Maverik“ Mičel (Tom Kruz) je tamo gde i treba da bude. Ne preza da probije barijere kao hrabar test pilot i izbegava da prihvati unapređenje koje bi ga zauvek spustilo na zemlju. Kada je počeo da podučava vod mladih pilota koji su na obuci za specijalne misije, kakve ni jedan živi pilot nikada još nije video, Maverik sreće poručnika Bredlija Bredšoa čiji je nadimak „Ruster“, sin maverikovog pokojnog prijatelja, oficira za presretanje radara, poručnika Nika Bredšoa, zvanog „Gus“. Suočavajući se sa neizvesnom budućnošću i sa duhovima prošlosti, Maverik se upušta u borbu sa svojim najvećim strahom, što će kulminirati misijom koja zahteva veliku žrtvu svih koji budu izabrani da u nju polete.“

 

Trejler: https://youtu.be/emzrSTyV-Yw