Zrenjanin- Studenti, a za njima svi slobodoumni građani, već danima šetaju ulicama svih gradova Srbije tražeći  poštenje, poštovanje zakona i socijalnu pravdu. Ako neko razume te motive to su onda građani Zrenjanina. Obespravljeni, uništene privrede, raslojeni po političkoj pripadnostia a ne po razumnim vrednostima  poput stručnosti, solidarnosti… građani Zrenjanina, podržavajući studentske zahteve šetaju već desetak dana ulicama našeg grada.

Pre skoro 3 godine građani su telima branili postavljanje splavova na centralnom gradskom jezeru. Zakoni su jasni, jezero je vlasništvo svih nas ali je neko ipak rešio da u centru grada naparvi splav na ruglo celog grada, na stečište svih poroka, a u neposrednoj blizini gotovo polovine škola, da ugrozi ceo eko sistem jezera kojim se danas hvalimo u celoj Srbij. Građani koji su dan i noć, nedeljama branili pravo SVAKOGA OD NAS na kraju su postali žrtve sistema. Kažnjeni su gubljenjem spora jer je Skupština grada donela nezakonite odluke. Sud to nije interesovalo, građani su kažnjeni, splavovi( ako dozvolimo, ako smo ludi!) mogu da se postavljaju, a građani će platiti sve sudske troškove. Upravo taj primer predstavalja paradigmu situacije u našem gradu. Grad donosi odluke suprotno zakonu( poput pitanja  i oko centralnog grejanja) a procesa zakonitosti tih rešenje pred Ustavnim sudom traje godinama. Za to vreme, sistem od nas traži da kršimo zakone poštujući podzakonska akta. Primera ima previše.

U subotu 15 aprila. u 12h održaće se prvi tematski protest koji će jasno ukazati na ludosti koje nam nameće trenutni život. Pozivamo SVE GRAĐANE ZRENJANINA da se okupimo simbolično kod “Mosta na suvom”. Posle toga, idemo do zgrade Suda i Skupštine grada Zrenjanina gde ćemo ostaviti protestnu poruku Skupštini, tražeći HITNO UKIDANJE sporne odluke i vraćanje prava svim građanima na raspolaganje sopstvenom imovinom. Takođe, pošto je sudski postupak okončan nepovoljno po građane, pokrenućemo UG  “NOVU SOLIDARNOST” i krenuti u akciju prikupljanja priloga za plaćanje sudskih troškova jer su ti građani koji su kažnjeni BRANILI I NAŠE PRAVO! Svi koji žele i mogu da pomognu, dobiće broj namenskog žiro računa na koji će moći uplatiti dobrovoljni prilog-rekao je Aleksandar Jankov.

Ukoliko svi koji razumeju ovu poruku IZAĐU u protestnu šetnju, rešenje će doći samo po sebi. Moramo konačno razumeti da naši životi zavise samo od nas- istakao je  Aleksandar Jankov.