Sport- U periodu od 26 do 29. maja, u Poznanju u Poljskoj,  održan je  2. Svetski kup na kome je učesvovalo 47 nacija i 572 takmičara, a među njima kajakaš Begeja, najbolji takmičar i reprezentativac Srbije  Nikola Kovačević.

Cilj odlaska na ovo veliko takmičenje  bila je provera forme za predstojeće Evropsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore koje će biti održano u Beogradu krajem juna meseca. Nikola Kovačević je učestvovao u dve Olimpiske discipline i to prvo u K-4 500m sa partnerima Stefanom Vrdoljakom, Lukom Stojkovim, Brankom Lagundzićem i drugoj u K-2 500m sa partnerom Luko Stojkovim. U obe discipline bila je izuzetno jaka konkurencija, pa je posada K-4 u kvalifikacijama zauzela šesto mesto sa vremenom 1:24:1 i time se direktno plasirala u polufinale, gde su zauzeli 8. mesto sa vremenom 1:23:9 i time obezbedili mesto u B finalu. U kvalifikacionoj trci od šest grupa, u jednoj od tih u K-2 Nikola i Luka dobili su izuzetno jaku grupu gde su zauzeli 6. mesto sa vremenom 1:35:7 i time se nisu plasirali u polufinale, jer bi u svakoj drugoj grupi obezbedili direktno polufinale.

Zbog jako loših vremenskih uslova u sva tri dana takmičenja odložena su sva B i C finala. Talasi su bili toliko veliki da se u petak u poslepodnevnom programu pomerio startni blok i time sve dalje trke kvalifikacija i polufinala odložile za subotu poslepodne, kako nije bilo vremena za održavanje B i C finala sva su otkazana. Danas se veslaju samo A finalne trke. Sve u svemu, ovo je veliko iskustvo za naše mlade takmičare naročito za Nikolu- istakli su iz Kajakaškog  kluba Begej. 

Trener Uroš Pavlović analiziraće sve izveslane trke i nedostatke pokušati da eliminiše u narednih četiri nedelja kada reprezentaciju očekuje najznačajnije Evropsko takmičenje ove godine u Beogradu.